Cum să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 14, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cum să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

Cum să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor pare o întrebare grea, mai ales atunci când te confrunți de mult timp cu această problemă inconfortabilă. Mirosul neplăcut al picioarelor este însă des întâlnit și există, din fericire, mai multe remedii naturiste care te pot ajuta să tratezi problema rapid și cu rezultate de durată.
Cele mai eficiente sunt băile de picioare cu anumite ingrediente pe care le găsești în bucătăria ta și care au un puternic rol antibacterian. Pentru a alege însă cel mai eficient remediu, trebuie să cunoști cauza exactă a apariției lor.

De ce apare mirosul neplăcut al picioarelor?

Atunci când picioarele stau în pantofi pentru o perioadă mai lungă de timp, se pot dezvolta cu ușurință bacterii ca urmare a căldurii și umidității. Aceste bacterii sunt responsabile de mirosul neplăcut al picioarelor. Prin urmare, este foarte important să-ți menții încălțămintea și șosetele cât mai curate. Mirosul picioarelor poate avea și alte cauze. Prin acestea, se numără: dereglările hormonale, stresul sau anumite medicamente. În acest caz, e necesar să tratezi sursa problemei, respectiv afecțiunea, să-ți schimbi, cu acordul medicului, medicația sau să apelezi la tehnici de relaxare sau respirație pentru a scăpa de stres.

Cum să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor

Iată câteva ingrediente la îndemână pe care le poți folosi pentru băi de picioare zilnice care te pot ajuta să elimini definitiv mirosul neplăcut al picioarelor:

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antibacteriene și dezinfectante. Presară  bicarbonat de sodiu în pantofi pentru a îndepărta mirosul prezent în aceștia. Dizolvă 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă și lasă picioarele la înmuiat timp de 10-15 minute. În acest mod, sunt anihilate bacteriile dintre degetele de la picioare și de la nivelul tălpii responsabile de mirosurile neplăcute.

Oțet de mere

Acesta are de asemenea puternice proprietăți antibacteriene și contribuie la eliminarea bacteriilor aflate pe pielea picioarelor. Amestecă o ceașcă de oțet de mere cu apă caldă și lasă picioarele la înmuiat într-un lighean în acest amestec. Pentru a îndepărta mirosul din șosete și a preveni reapariția sa, înmoaie șosetele în apă cu oțet și apoi lasă-le la uscat.

Sare de mare

Dacă transpirația excesivă de la nivelul picioarelor este de vină pentru mirosul neplăcut, poți apela cu încredere la sare. Sarea de mare sau sarea de murături contribuie la reducerea transpirației și eliminarea bacteriilor. Toarnă apă caldă într-un lighean, dizolvă două linguri de sare în aceasta și lasă picioarele la înmuiat timp de 10 minute. Lasă picioarele să se usuce fără să le ștergi cu prosopul. Astfel, sarea rămasă pe ele va preveni înmulțirea bacteriilor, iar mirosul neplăcut va dispărea.

Apă cu amidon de orez

Amidonul din orez este un remediu foarte bun pentru îndepărtarea mirosului picioarelor. Fierbe un pumn de orez într-o cantitate suficientă de apă timp de jumătate de oră. Scurge lichidul rezultat, în care se va afla și amidonul din orez, separându-l de boabele de orez fierte. Ține picioarele la înmuiat timp de 10-15 minute în această apă, iar mirosul va fi îndepărtat.

Ceai verde

Ceaiul verde conține foarte multe substanțe cu rol antibacterian, antiviral, antiinflamator. Lasă câteva pliculețe de ceai verde la infuzat într-o cantitate mai mare de apă, suficientă pentru a-ți ține picioarele la înmuiat pentru o perioadă. Pe lângă faptul că elimină bacteriile responsabile de mirosul neplăcut, ceaiul verde reduce inflamația de la nivelul picioarelor. Dacă picioarele sunt mai puțin umflate, desigur că vor sta mai confortabil în pantofi și, prin urmare, vor transpira mai puțin.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor