Cum stii cand te supara fierea si cand colecistul

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru colecist\

Bolile de fiere sunt relative frecvente mai ales la femei, si desi sunt deranjante , de obicei nu sunt grave. Exista o confuzie intre colecist (care este un organ, o punga) si bila sau fiere (care este continutul lichid al colecistului). Sunt bolnavi care spun ca sufera de „bila" cand de fapt sufera de o boala de colecist.

Bolile colecistului te pot impiedica sa mananci multe alimente, dar de obicei aceasta nu se insoteste si de scadere in greutate.

Greata si senzatia de voma
Greata și senzatia de voma nu le sunt deloc straine persoanelor care sufera de afectiuni ale fierii. Acestea sunt provocate de consumul excesiv de alimente bogate in grasimi, de mancare procesata, precum chipsurile, si de prajeli. Contrar opiniei generale, condimentele nu provoaca crize de fiere, asa ca ardeiul iute, turmericul, usturoiul si ghimbirul nu sunt contraindicate persoanelor care sufera de afectiuni ale bilei.

Balonarea si indigestia
Uneori, problemele fierii se manifesta prin balonare si indigestie. Acestea pot fi combatute cu ajutorul unor suplimente naturale, precum carbunii digestivi.

Toleranta redusa la alimente grase
Grasimile sunt cei mai importanti factori care favorizeaza aparitia problemelor bilei sau care le stimuleaza pe cele deja existente. Daca acest organ sufera de anumite afectiuni, digerarea grasimilor este anevoioasa.

Durerea in capul pieptului sau in partea dreapta superioara a abdomenului
Cei care sufera de afectiuni ale bilei acuza adesea dureri insuportabile in partea superioara a abdomenului, pe partea dreapta. Acestea pot iradia uneori si catre umeri. Pentru a evita aparitia acestui simptom, ar trebui sa fii foarte atenta la alimentatia ta, sa consumi cat mai putine grasimi saturate si procesate si cat mai putine prajeli.

Sensibilitatea crescuta la gusturi si mirosuri
Asa cum gustul este uneori afectat de crizele de fiere, iar cei suferinzi au adesea senzatia unui gust amar, aproape metalic, indiferent ce ar consuma, le este afectat si simtul olfactiv. Mirosurile puternice le pot provoca greata si senzatie de voma celor care sufera de probleme ale bilei.

Durerile de cap
Durerile constante ale abdomenului superior pot genera uneori dureri persistente de cap. Acestea sunt frecvent insotite de stari de voma. Daca te confrunti cu astfel de simptome ale problemelor bilei, cel mai bine este sa ceri ajutor specializat de la un medic.

Starile febrile
Din cauza varsaturilor, cei suferinzi de afectiuni ale fierii se pot deshidrata. Astfel, ajung sa manifeste simptome precum starile febrile. Deshidratarea si febra pot fi cauzate si de consumul de alcool, asa ca acesta nu le este recomandat celor care au probleme cu fierea.

Icterul
Afectiunile fierii sunt de foarte multe ori legate de cele ale ficatului, asa ca aparitia icterului este un simptom banal pentru cei care sufera de afectiuni ale celor doua organe. Acesta se manifesta prin ingalbenirea pielii si a mucoaselor celor afectati.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum stii cand te supara fierea si cand colecistul