Imagini pentru Cum stii ca inima ta e bolnava

Problemele la inima debuteaza de multe ori fara simptome foarte clare si ajung sa se manifeste specific abia atunci cand boala se afla in stadiu avansat. Exista unele semne, dar nu sunt întotdeauna recunoscute. Cu toate acestea putem sa ne gandim ca inima noastra nu mai functioneaza perfect atunci cand incepe sa se manifeste unul dintre urmatoarele semne.

Un prim semn ar fi durerea în piept. "Simtiti ca v-ati întins un muschi în piept? Poate fi vorba de o boala cardiovasculara." spune Ashley Simmons, cardiologist la Spitalul Universitar din Kansas. Simmons mai spune ca durerea nu este neaparat ascutita, de asemenea se reflect uneori din gât, mandibula, brat sau umar.

Un alt semn este pierderea suflului. Daca dupa depunerea unui efort minim respirati greu înseamna ca exista potentiale afectiuni ale inimii. Iar daca disconfortul respirator apare când va întindeti poate fi vorba de o boala a valvelor.

Simptome similare cu cele ale racelii pot fi si ele un motiv de îngrijorare, mai ales daca apar dupa ce faceti sport. Problemele severe la stomac pot reprezenta si ele o avertizare.

Cercetarile arata ca unele femei au indigestie cu câteva zile înaintea unui atac de cord.

Simmons ne spune ca ameteala, în special cea acompaniata de palpitatii e un semn al blocajului arterial sau ale bolii la valvele inimii.

De asemenea, majoritatea femeilor care sufera atacuri de cord experimenteaza istovire si insomnia.

Sursa: Prevention