Cum stie un barbat daca e infectat cu HPV si cum trebuie sa se trateze

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru hpv barbati

Pentru a diagnostica vegetatiile veneriene - negii sau alte anomalii cutanate, unele invizibile ochiului necunoscatorului -, este necesara vizita la medic. Doar acesta poate confirma prezenta virusului, realizand un examen al zonei genitale. Astfel, indiferent ca exista sau nu simptome, barbatii care stiu ca au avut numeroase partenere intime, care nu s-au protejat sau cei care întretin relatii sexuale cu persoane de acelasi sex este important sa mearga la un control anual si sa adopte o metoda eficienta de protectie.

Tratamentul infectiei cu HPV

Pentru infectia cu HPV la barbati nu se recomanda niciun tratament. Sistemul imunitar, mai ales cel puternic, poate lupta singur în eradicarea infectiei. Variantele de tratament se impun numai atunci cand vegetatiile veneriene sunt vizibile si deranjeaza mai ales zona intima. Odata aparute, tratamentul propus variaza de la cremele pentru aplicatii locale pana la interventia laser sau recurgerea la tratament chirurgical.

Este important de tinut cont ca virusul, cu cat persista mai mult timp în organism, cu atat este mai ridicat riscul de a dezvolta, mai tarziu, neasteptat, cancer penian sau anal. În acest caz se intervine, fara întarziere, cu radioterapie, chimioterapie sau extirparea tumorii, în functie de marimei acesteia.


Ce poti face pentru a grabi procesul vindecarii si a evita raspandirea virusului:
Încearca sa reduci numarul partenerilor intimi - si anunta-i în legatura cu problema ta.
Foloseste prezervativul - desi nu e 100% sigur nici în acest caz, ramane totusi cea mai eficienta masura de protectie contra HPV.

Redu cantitatea de alcool si renunta la fumat. 
Adopta o alimentatie sanatoasa, evitand carnea si fainoasele. Alege sa consumi sucuri naturale, ceaiuri, legume proaspete.
Daca alegi sa te tratezi cu ajutorul metodelor naturiste, poti alege încrezator curcuminul. Puternic antioxidant si antiinflamator, acesta este benefic pentru combaterea tumorilor si adjuvant de nadejde pentru întarirea sistemului imunitar, potrivit turmericforhealth.com. 
Nu uita: sistemul imunitar puternic lupta singur contra bolii!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum stie un barbat daca e infectat cu hpv si cum trebuie sa se trateze