Cum se trateaza sinuzita?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tratament sinuzita

La baza tratamentului pentru sinuzita stau adesea antibioticele, care pot fi administrate numai la recomandarea medicului. Pe langa aceste medicamente se mai pot adauga si antiinflamatoare sau dezinfectante nazofaringiene. Daca tratamentul este urmat conform indicatiilor, sinuzita poate fi vindecata in aproximativ doua saptamani in cazul sinuzitei acute si in trei saptamani in cazul celei cronice.

Ca metoda alternativa, exista chirurgia endoscopica, prin care poate fi salvata structura normala a sinusurilor, insa doar daca pacientii se prezinta la timp la medic. In caz contrar, se poate ajunge la interventia chirurgicala clasica, ce are o perioada de recuperare in jur de aproximativ doua saptamani. Metodele alternative de tratare a sinuzitei dau rezultate numai in cazul in care sunt folosite impreuna cu tratamentul medicamentos recomandat de medic.

S-a dovedit ca tinctura de propolis poate avea efecte uimitoare daca se toarna zilnic cateva picaturi in fiecare nara. Bitterul suedez poate fi folosit sub forma de comprese care se aplica pe frunte in fiecare seara, timp de 15 minute. Sucul de varza alba proaspata turnat in nas in fiecare seara poate da rezultate satisfacatoare. Ca metoda populara straveche este cunoscuta inhalatia cu usturoi si otet, care se prepara din usturoi ras, o lingurita de otet de mere si apa clocotita. Procedura se poate face de doua ori pe zi, dimineata, pentru ca sinusurile sa fie eliberate intreaga zi. 

Zeama de lamaie reprezinta un antiinflamator si un dezinfectant recunoscut. Prin turnarea unei picaturi in fiecare nara, ea poate ajuta la eliberarea sinusurilor. Inhalatiile se pot prepara cu ajutorul esentelor extrase din catina, brad, menta sau sunatoare. Evitati frigul, curentul si fumul de tigara, deoarece inrautatesc simptomele afectiunii si pot cauza complicatii.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se trateaza sinuzita?