Cum se trateaza mancarimea ochilor

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mancarimea ochilor

Mancarimea de ochii este insotita de multe ori de ochi rosii si pleoape umflate. Cauzele cele mai frecvente ale acestei afectiuni sunt conjunctivita, bacteriile, diverse alergii, vapori sau frig. Alergenii precum polenul, praful sau parul de animale determina eliberarea de histamine in tesuturile din jurul ochilor, producand roseata, umflaturi si mancarime.

Cum se pot trata mancarimile de ochi:
In primul rand se pot folosi solutii dezinfectante si cel mai bine este sa te adresezi medicului care e cel mai in masura sa stabileasca cauza si apoi tratamentul corespunzator.

Poti trata mancarimea de ochi si cu antivirale, unguente oftalmologice sau solutii oftalmice.Exista si cateva tratamente naturiste pentru a trata afectiunea, cum ar fi reflexoterapia sau acupunctura. Se pot utiliza si extracte de coacaz negru, afin, silur sau soc, care se infuzeaza in apa clocotita, se consuma 2-3 cani pe zi si se pot folosi si pentru spalaturi oculare.

Mare atentie! Frecarea ochilor nu reduce senzatia de mancarime, ba chiar o poate agrava. Aceste alergii pot fi sezoniere sau perene. Cele sezoniere pot provoca conjunctivita alergica si sunt mai frecvente primavara si toamna datorita polenului si expunerii la alergenii din aerul liber, ierbii si buruienilor. Cele perene insa, sunt prezente pe tot parcursul anului si pot fi cauzate de praf si mucegai.

Va recomandam sa consultati un medic specialist inainte de a urma orice tratament bazat pe medicamente.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se trateaza mancarimea ochilor