Cum se tine regimul norvegian

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Regimul norvegian ajuta in detoxifiere, reglarea greutatii corporale si la ameliorarea unor boli. Regimul dureaza maximum 100 de zile si se bazeaza pe o alimentatie strict vegetariana, cu multe cruditati, fara alimente si sosuri cu aditivi sintetici, prajeli. Se consuma, in schimb, fructe, legume, nuci crude, seminte crude.

Etapa sucului de plante pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din corp, curatarea ficatului si rinichilor, tonifierea sistemului nervos. Se combina suc de papadie cu suc de telina verde si suc de urzica, in cantitati egale. Se consuma 200 ml pe zi, in cura de 3 saptamini. Etapa curei cu oua de prepelita pentru revitalizare. Ouale crude se consuma dimineata, inainte de micul dejun (se pot adauga citeva picaturi de suc de lamiie). Cura se poate repeta dupa o pauza de 20 de zile. Se tine dupa schema prezentata aici. Etapa curei cu argila pentru refacerea potentialului mineral al organismului. Seara, se pune 1 lingurita plina cu argila in trei sferturi pahar cu apa si se lasa pina dimineata, cind se amesteca bine si se consuma. Nu se folosesc obiecte sau vase metalice. Se bea un pahar de apa argiloasa foarte tulbure, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Primele zile constipa, apoi se regleaza tranzitul intestinal. Tratamentul dureaza 21 de zile in prima luna, urmate de o pauza de 10 zile. Se continua cu 10 zile de cura, in fiecare luna, timp de 6 luni.

Etapa germenilor de grau (bogati in vitamina E), drojdie de bere (25 g/zi), consumata ca atare sau adaugata in ceai sau suc de fructe natural, polen (2 lingurite), in fiecare dimineata, pe stomacul gol, propolis (20% in alcool), cite 25 de picaturi, cu 2 ore inainte de masa, bors de casa (1 pahar la sfirsitul micului dejun), miere, in loc de zahar, piine cu graunte intregi de griu in loc de piine alba, ulei de masline, cereale integrale la micul dejun, fructe, legume, nuci, plante cu boabe (fasole, mazare) si seminte, usturoi (1 sau 2 catei pe zi), untura de peste sau peste gras (de 3 ori pe saptamina).

Reguli: Se respecta ore fixe pentru masa, cu un interval de 5-6 ore intre mese. Micul dejun va fi consistent, iar cina se va servi cu minimum 2 ore inainte de culcare. Zilnic, se fac exercitii fizice timp de 20-25 minute. Se consuma cit mai multe lichide sanatoase: apa plata, ceaiuri din plante, sucuri naturale, bors de casa. Dupa-amiaza se sta obligatoriu minimum o ora intins pe pat, deoarece ficatul are foarte multa nevoie de odihna, pentru a putea neutraliza toxinele din organism. Se evita carnea de orice tip, carbohidratii rafinati (prajituri, biscuiti), grasimile saturate, condimentele, fumatul, alcoolul rafinat, sarea, zaharul rafinat, bauturile acidulate, dulceturile si gemurile, conservele, dar si lactatele pasteurizate, margarina, prajelile, maioneza, piinea si produsele de panificatie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se tine regimul norvegian