Cum se tine o dieta eficienta cu cartofi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dieta cu cartofi

Dieta cu cartofi poate sa iti curete organismul si sa dea jos kilogramele in plus. Exista mai multe variante in care o poti tine, in functie de cat vrei sa slabesti si cat timp esti dispusa sa ai o alimentatie plictisitoare.

Dieta cu cartofi isi are originea in America Latina cand, in urma cu sute de ani, oamenii o foloseau pentru curatarea tractului digestiv si detoxifierea generala a organismului. Potrivit Menshealth.com, un barbat care avea 150 de kilograme a slabit 53 de kilograme, urmand o dieta cu cartofi vreme de un an. Dupa parerea acestuia, solutia este sa “iti faci alimentatia plictisitoare si viata interesanta”. Healthy-dietpedia.com noteaza ca exista trei variante in care poti tine dieta cu cartofi, fiecare avand o strictete diferita, dar si durata diferita.

Cum poti sa tii dieta cu cartofi

Dieta cu cartofi – varianta 1
Ia 1,400 kilograme de cartofi spalati bine, taiati in felii wedges si copti in cuptor pana cand devin aurii. Imparte aceasta cantitate in sase portii si mananca-i calzi, fara condimente. Bea cel putin 12 cani de apa pe zi. Durata acestei diete este de doar trei zile. E posibil sa pierzi pana la trei kilograme pe parcursul celor trei zile.

Dieta cu cartofi – varianta 2
Ai nevoie de 1,400 kilograme de cartofi spalati bine, apoi copti in cuptor. Imparte cartofii in patru-sase portii, de mancat pe parcursul unei zile. Mananca doua dintre portii simple, fara sa le condimentezi. Pe celelalte portii poti pune unt si ulei de masline. Aceasta dieta se tine o saptamana.

Dieta cu cartofi – varianta 3
Aceeasi cantitate de cartofi – 1,400 kilograme – spalati si copti la cuptor sau gatiti la abur. De asemenea, imparte cartofii in patru-sase portii, pe care le vei manca pe parcursul unei zile. De data aceasta, poti pune sare, unt si condimente, precum ierburi proaspete si usturoi. De asemenea, poti face piure de cartofi, folosind apa si putin unt in loc de lapte.

Aceasta dieta poate fi tinuta 15 zile, fara ca sanatatea sa iti fie afectata. Dieta cu cartofi presupune consumul a 1200 de calorii pe zi si vei putea sa iti iei din alimentatie destule proteine, vitamina B1, vitamina PP si vitamina C, precum si minerale ca potasiu, fier, magneziu, fosfor si calciu. In plus, cartofii contin si aminoacizi de neinlocuit, ca lizina, vitamin B2 si pectina. Ca orice dieta ce presupune consumul unui singur aliment, nu este lipsita de riscuri.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se tine o dieta eficienta cu cartofi