Cum se tine o cura cu oua de prepelita si in ce afectiuni este indicata

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 28, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Mentinerea sanatatii are la baza patru mari piloni de sustinere: alimentatia, somnul, sportul si activitatea cerebrala. Mai exact, pentru mentinerea tineretii si a sanatatii trebuie sa avem o activitate fizica regulata (macar saptamanala), sa mancam sanatos (atat calitativ cat si cantitativ), sa dormim acele 8 ore pe noape (inclusiv intre orele 22:00 si 24:00) si de asemenea zilnic sa ne antrenam memoria (incercati sa va uitati cat mai putin posibil in agenda si sa retineti ceea ce aveti de facut). 

Pentru ca alimentatia este un factor important ce sta la baza sanatatii, voi vorbi in acest articol despre un aliment cunoscut pe piata, insa nu foarte des folosit: oul de prepelita. Desi in majoritatea mastilor de infrumusetare si al dietelor ori preparatelor culinare este folosit oul de gaina (destul de bogat si el in vitamine) totusi oul de prepelita este si mai util sanatatii noastre. Acesta contine, comparativ cu oul de gaina, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2 si de 5 ori mai mult fosfor. Pe langa toate acestea mai contine o serie de proteine alcatuite din aminoacizii esentiali organismului, proteine care sunt de cea mai buna clasa: Clasa I. Oul de prepelita mai contine si alte vitamine si minerale, printre care vitaminele A, E, sau calciu etc.

Cand este benefica o cura cu oua de prepelita?
Oricand este benefica aceasta cura. Insa in unele afectiuni ouale de prepelita sporesc insanatosirea sau, daca aceasta nu mai este posibila, imbunatatesc calitatea vietii. Iata in ce afectiuni isi aduc beneficiile ouale de prepelita:

Afectiuni cardiace
Afectiuni renale
Afectiuni hepato-biliare
Obezitate
Cresterea imunitatii
Hipertensiune arteriala
Ulcer si unele boli digestive usoare
Conjunctivite
Urticarii
Tuse si astm bronsic
Tulburari de memorie
Stimuleaza cresterea si dezvoltarea copiilor
Anemie
Colesterol crescut
Diabet
Astenie
Impotenta

Cura cu oua de prepelita pentru adulti

Cura cu 120 de oua: in primele doua zile, dimineata pe stomacul gol, se consuma cate trei oua crude. In a patra zi se vor consuma dimineata 4 oua. In urmatoarele 25 de zile se vor consuma cate 5 oua pe zi.
Cura cu 240 de oua: aceasta cura dureaza 50 de zile. Ouala se consuma astfel: in primele doua zile cate 3 oua pe zi. In a patra zi 4 oua. Din ziua 5 pana in ziua 48 cate 5 oua pe zi. In ziua 49, 3 oua pe zi. In ziua 50 doua oua pe zi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se tine o cura cu oua de prepelita si in ce afectiuni este indicata