Cum se tine corect dieta de 8 ore

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pot exista multe dubii cand vine vorba de aceasta dieta. Unii sunt mirati ca exista, altii se intreaba daca este eficienta, iar unii se gandesc daca se tine doar 8 ore pe saptamana. Realitatea sta in felul urmator. Dieta se tine intr-adevar 8 ore, dar nu o zi pe saptamana, ci in fiecare zi din saptamana. Cele 8 ore trebuie sa fie cuprinse in anumite intervale de timp si este destul de eficienta, avand in vedere ca intr-o saptamana poti slabi 4-5 kilograme, iar intr-o luna  si jumatate 10 kilograme.

 
Dieta vine in spijinul persoanelor care stau foarte prost cu timpul din cauza programului incarcat si asta pentru ca iti permite sa-ti alegi anumite intervale cand sa mananci si pe care sa le respecti cu sfintenie. Nu exista ca ai uitat sau mananci mai tarziu. Asta daca vrei ca dieta sa functioneze pentru tine. Un alt plus al dietei este ca iti permite sa-ti stabilesti meniul in functie de preferintele alimentare, dar desigur, alege ce-ti place doar din alimentele sanatoase si cu putine calorii. Nu ai voie sa faci abuz de dulciuri pline de zahar rafinat, sare, mezeluri, alcool, produse de patiserie, sucuri carbogazoase, fast food si altele, dar macar nu-ti sunt interzise. Singurul moft pe care ti-l permite dieta este sa iei 1-2 guri dintr-un aliment interzis. Asa iti faci pofta, nu vei fi tentat sa mananci prea mult din el pentru ca nu te-ai chinuit zile intregi sa-i poti rezista si nu te vei simti frustrat.

Regulile dietei sunt destul de simple. Trebuie sa-ti alegi 3 intervale orare cand stii ca poti lua cele 3 mese principale ale zilei si anume mic dejun, pranz si cina. De exemplu, poti stabili ca intervale orele 9:00 -  17:00 sau 11:00 – 19:00, daca lucrezi seara pana tarziu. Dieta se bazeaza pe faptul ca atunci cand nu avem un program si ne lasam dusi de impuls, ajungem sa mancam tot felul de prostii prin oras si sa caram dupa noi tot felul de “crantanele” pentru a ciuguli pe tot parcursul zilei. In timp se dezvolta un mancat pe fuga, care nu-ti flateaza nici silueta si nici sanatatea. Este cunoscut faptul ca cei care nu mananca bine pe parcursul zilei sau nu mananca deloc, mai rau, vor ajunge seara cand ajung acasa de la serviciu sa manance enorm de mult si nesanatos. Poti face diabet zaharat, poti avea colesterol marit, obezitate si alte afectiuni comune.  Poate nu multe persoane stiu, dar mancatul seara tarziu in speranta ca vom recupera ce nu am dat organismului o zi intreaga va leza tare silueta. Tot ce mananci se va depune fix pe abdomen, fund si coapse, iar daca mai esti si o persoana sedentara care petrece multe ore stand la birou, cu siguranta in 2-3 luni vor incepe sa se vada efectele neplacute.

Cum se tine dieta de 8 ore?
 
Nu este vorba despre o dieta banala si netestata. Aceasta a fost testata pe animale, care au fost hranite cu alimente sanatoase si pline de nutrienti in anumite intervale, iar efectele pozitive nu au intarziat sa apara. Exista chiar si o carte despre aceasta dieta, scrisa de 2 oameni de stiinta, care impartasesc toate tipsurile si ofera explicatii logice despre cele mentionate anterior.  Intervalul de 8 ore ales, trebuie respectat zilnic, pentru ca asa organismul se va obisnui cu un anumit ritm de digerare si de ardere a grasimilor si ai grija sa faci numai combinatii alimentare sanatoase. Consuma legume, verdeturi de sezon, supe light, smoothieuri, fructe, carne de pui, carne de curcan, peste, ulei de masline, indulcitori naturali. Daca stii ca nu ai timp sa-ti pregatesti meniul pentru o masa principala sau mai multe, sfatul meu este sa-l pregatesti cu o seara inainte in caserole inchise bine ermetic si sa le iei cu tine.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se tine corect dieta de 8 ore