Cum se schimba corpul tau daca renunti la lactate

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lapte

Tot mai multe vedete de la Hollywood afirma ca au renuntat la produsele lactate si ca se simt foarte bine in urma acestei decizii. Actrite precum Jessica Biel sau fotomodelul Khloe Kardashian sustin ca dieta fara lactate are o multime de beneficii pentru sanatate. In lume, exista foarte multe persoane care nu pot digera asa cum trebuie produsele lactate, avand intoleranta la lactoza. Totusi medicii spun ca daca nu ai aceasta afectiune, ar trebui sa te gandesti foarte bine inainte de a renunta la o intreaga grupa de alimente. Iata care sunt principalele schimbari care ar putea interveni in organismul tau daca o faci.
 
Mai putini nutrienti esentiali. Laptele, branza, iaurtul sunt bogate in vitamina D3, proteine si calciu, care este un nutrient esential pentru sanatatea oaselor. Daca renunti la lactate, este important sa stii cu ce sa le inlocuiesti, astfel incat dieta ta sa contina in continuare aceste substante. De exmplu calciul poate fi obtinut din verdeturi, precum kale, din peste gras, precum sardinele sau somonul. Anumite tipuri de lapte din migdale sau alte vegetale contin vitamina D3, insa va trebui sa suplimentezi consumul de proteine, adica sa mananci mai multe oua si peste. 

Pierdere in greutate.

Multa lume vrea sa renunte la lactate, pentru a slabi, si desi asta s-ar putea intampla in prima faza, atentie, nu consumul de lactate era raspunzator de kilogramele in plus ci felul in care acestea erau procesate. Daca obisnuiai sa cansumi pizza, paste cu branza sau alte feluri de fast food si vei renunta la ele, pentru a inlocui lactatele, atunci vei observa o reducere in greutate.

Scapat de balonare.

Pentru majoritatea persoanelor care au o sensibilitate la lactate, principala problema este balonarea, Atunci cand organismul nu poate digera lactoza, sau o digera doar partial, apar gaze, dureri de stomac, diaree si crampe, dupa consumarea produselor lactate. Motivul este ca organismul nu produce suficienta lactaza, enzima care ajuta la digerarea zaharului din produsele lactate. Daca simti aceste efecte secundare dar nu vrei sa renunti de tot la lapte, ai putea sa il consumi impreuna cu un alt aliment, cum sunt cerealele, de exemplu.
Piele mai curata. Chiar daca lumea medicala nu este complet de acord pe aceasta tema, multa lume spune ca renuntarea la lactate ajuta la curatarea fetei si tine sub control acneea. 

Unii experti cred ca anumiti hormoni din lapte au o legatura directa cu eruptiile acneice, totusi nu exista suficiente studii care sa demonstreze acest lucru. si alte probleme ale pielii, precum eczemele sau psoriazisul s-ar putea rezolva prin renuntarea la lactate. Alergologii sustin ca lactatele sunt printre cele mai alergene grupe de alimente (la fel ca nucile, soia sau ouale) si sunt printre primele alimente eliminate din dita, atunci cand pacientul se confrunta cu o eruptie cutanata serioasa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se schimba corpul tau daca renunti la lactate