Cum se prepara corect semintele de chia

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de chia

La micul dejun semintele sunt binevenite intr-o portie de iaurt sau alaturi de o crema de branza. Poti sa le adaugi in salate, in sucuri de legume ori fructe, in smoothie-uri.

Printre cele mai populare dar si foarte promovate au capatat sens semintele de chia.

O adevarata portie de sanatate, un medicament al naturii pentru problemele tale.

Extrem de generoase cu vitaminele, mineralele si acizii grasi continuti, aceste mici seminte de chia sunt un ingredient indispensabil in lupta organismului impotriva tuturor agresorilor zilnici de care are parte corpul tau.

In cazul in care suferi de intoleranta la lactoza, poti sa consumi seminte de chia si astfel vei lua de 5 ori mai mult calciu din ele decat din aceiasi cantitate de lapte.

Practic au in compozitia lor tot ce e mai bun din fiecare produs lasat de natura, astfel ca fata de afine, semintele de chia au de 3 ori mai multi antioxidanti.

Nici fierul nu este de trecut cu vederea, ca si cantitate, semintele de chia sunt de 3 ori mai bogate in fier decat celebrul spanac, oferind in acelasi timp cea mai mare cantitate de proteine decat toate smeintele existente la un loc.

Te-ai gandit vreodata ce gust ar avea o salata de icre vegetale? Ei bine, atunci foloseste-te de semintele de chia pentru a o crea.

Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci semintele de chia cu o ceapa rasa cat se poate de fin, un pic de ulei de masline la fel ca la o salata normala de icre de peste, putina sare, lamaie si apa. Le poti servi pe felii de paine prajita sau pe felii de castravete ori ardei gras.

Daca alegi sa amesteci semintele de chia cu doua cani de suc proaspat de portocala si apoi sa adaugi o lingura de pulbere de ghimbir, tocmai ai obtinut o bautura energizanta pe care o poti consuma pe tot parcursul zilei, mai ales daca te duci si la sala.

Le poti adauga in orice combinatie faci in blender sau daca vrei sa legi o compozitie si nu vrei sa folosesti oua, atunci pune 3 lingurite de seminte de chia cu 3 lnguri de apa si s-a rezolvat problema. In maxim 15 minute compozitia ta va capata o consistenta gelatinoasa.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se prepara corect semintele de chia