Cum se poate slabi cu chimen negru

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de chimen negru

Semintele de chimen negru sunt o adevarata comoara pentru sanatate si silueta si asta pentru ca distrug depozitele de grasime si combat orice inflamatie sau anomalie celulara. Desi sunt folosite ca condiment in toata lumea, nu se cunosc pe deplin beneficiile. Ne-am concentrat mult prea mult pe alte condimente incat nu am luat in calcul utilitatea chimenului negru. Exista foarte multe studii in prezent care arata clar ca exista multe beneficii pentru sanatate si silueta aduse de catre semintele de chimen negru, iar partea buna este ca-l putem integra in alimentatie sub diverse forme in fiecare zi FARA efecte secundare.
 
Ce este mai exact chimenul negru? 
In strainatate mai este cunoscut si sub numele de jeera si are un gust aromat care duce spre amar, care in combinatie cu alte alimente aduce o savoare deosebita. Initial era folosit ceaiul de chimen negru pentru tratarea problemelor digestive si intestinale, dar s-a constatat ca aduce si alte beneficii. S-au facut in universitatile din strainatate studii pe femei obeze si s-a descoperit ca semintele de chimen negru pot accelera metabolismul, astfel ca orice masa nu va mai fi o problema, pentru ca nu vor mai fi depuse atat de usor caloriile. De asemenea, fiind sub forma de seminte stimuleaza tractul intestinal, aducand un aport important de fibre, eliminand toate toxinele din corp.

Care nutrienti contine chimenul negru?
Cand veti afla ce contin aceste seminte o sa va para rau ca nu le-ati consumat mai des. La 100 de grame de chimen negru sunt urmatoarele valori nutritionale:
 
38 grame de fibre
21 mg de vitamina C
363 IU vitamin A ( 12 % din doza recomandata zilnic organismului)
31 mg de tiamina
1351 mg potasiu ( 295 din doza recomandata zilnic)
689 mg calciu
91 mg cupru
258 mg magneziu
5,5 mg zinc
O cantitate importanta de seleniu
Fenoli – antioxidanti puternici care apara organismul de radicalii liberi si fortifica sistemul imunitar – aceste substante sunt cele care recomanda cel mai mult chimenul negru pentru sanatate
 
Dupa cum se poate observa, chimenul negru este foarte bogat in substante nutritive esentiale pentru buna functionare a organismului si este pacat sa nu-l consumam zilnic, mai ales ca nu necesita pasi complicati de consumare sau de gatirespre deosebire de alte alimente.

Care sunt beneficiile pentru sanatate?
Atatia nutrienti nu au cum sa nu aduca o serie de beneficii pentru sanatate. Se poate spune ca nu exista ceva ce nu poate trata chimenul negru, poate doar moartea, in rest nu are competitie. Iata ce afectiuni grave poate trata si combate:
 
Epilepsia
Diabetul de tip 2
Tensiunea arteriala ridicata
Astmul bronsic
Infectii cu Helicobacter Pylori
Inflamatiile la nivelul mucoaselor respiratorii
Cancerul de stomac si de colon  - asta se datoreaza fibrelor din compozitie care elimina permanent toxinele
Dependenta de droguri
Atacurile de cord – protejeaza inima si mentin normala tensiunea arteriala pentru a preveni atacurile
Problemele renale
Inhiba celulele canceroase ale cancerului de san si cervical la femei
Psoriazis
Ucide si alte tipuri de celule canceroase care dau diverse alte tipuri de cancere
Protejeaza creierul
Previne leucemia
 
Cum se poate slabi cu semintele de chimen negru?
Ca orice aliment care are in compozitie o cantitate importanta de fibre, poate favoriza procesul de slabire, in special in zona abdominala. Spuneam anterior ca scopul initial era pentru problemele digestive si intestinale, dar consumat zilnic poate reduce colaceii si grasimea abdominala cu centimetri buni. Pana si depozitele vechi de grasime sunt topite in cel mai scurt timp.
 
Beneficii poti avea daca consumi chimen negru sub orice forma fie ceai, salate, supe, smoothie-uri sau orice alte mancaruri. Nu exista un meniu anume sau niste restrictii de neindeplinit. Tot ce trebuie sa faci este sa injumatatiti portiile obisnuite de mancare, sa alegi alternative sanatoase la orice mancare nesanatoasa si sa consumi multe lichide. In acest mod, poti slabi si zeci de kilograme doar in 2-3 luni. Cele mai eficace combinatii cu chimen negru sunt cele cu iaurt grecesc degersat sau cu putine grasimi, salate si smoothie-uri. Sa nu uitam ca fibrele au nevoie de multe lichide pentru a stimula digestia si pentru a elimina toxinele.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se poate slabi cu chimen negru