Cum se manifesta astenia de toamna

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru astenie de toamna

Schimbarea vremii aduce nu doar ore mai putine de lumina naturala si temperature scazute, ci si schimbari in tonusul nostru fizic si psihic.

Organismul reactioneaza la venirea toamnei manifestandu-se prin semnele asteniei de toamna.

Iata care sunt afectiunile care se agraveaza toamna:

Oboseala
Starea de epuizare vine la pachet cu temperaturile scazute si este o consecinta a lipsei luminii si a dereglarii ceasului biologic. Astfel, nu-i de mirare ca te simti fara vlaga. Vei redobandi energia din vara treptat, odata ce organismul se acomodeaza cu anotimpul. Sau mananca kiwi! Te scapa de oboseala.

Durerile de cap
Vremea schimbatoare, excesul de umezeala si zilele scurte sunt conditii prielnice pentru aparitia nevralgiilor de sezon. Cele care afecteaza zona capului si a fetei sunt cele mai frecvente, fiind zonele cele mai expuse la frig.

Durerile musculare
Durerile musculare si articulare sunt resimtite mai ales de meteosensibili. Schimbarea anotimpului afecteaza punctele sensibile ale organismului. Solutia de prevenire sunt miscarea si o alimentatie echilibrata, conform Femeia.ro

Insomnia
Hormonul somnului -melatonina- este activat de intuneric. Cand insa zilele sunt scurte, ritmul somn-veghe este perturbat si creierul da semnale gresite. Astfel, te cuprinde somnul la lasarea serii, insa noaptea, ti-e greu sa pui geana pe geana.

Si cand nu te odihnesti, devii irascibila. Daca incerci sa adormi la aceeasi ora, acest ritm se va regla si vei reusi sa adormi.

Tristetea
Starea de anxietate pe care o resimti e favorizata de frig. Femeile, mai ales, sunt meteosensibile si, deci, mai afectate de vremea rece decat barbatii. Intoleranta la frig este asociata, potrivit cercetarilor recente, cu depresia sezoniera.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se manifesta astenia de toamna