Cum se face micsorarea stomacului fara operatie

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru stomach

Dupa mai multe diete si exercitii fizice esuate, persoanele cu surplus de kilograme abandoneaza lupta, crezand ca nu exista nici o solutie sa slabeasca. Problema nu este la alegerea dietei sau a exercitiilor, ci la dimensiunea stomacului.
 
Este evident ca o persoana care ajunge sa se confrunte cu obezitatea a ajuns in acest stadiu doar prin simplul fapt ca s-a supraalimentat, iar ultima solutie pare a fi taierea stomacului in cele mai multe cazuri. Cand mananci fara limita, stomacul creste in dimensiuni si mai mult, iar in timp vei ajunge sa mananci non-stop, intrucat nici o masa nu mai pare suficienta cat sa-ti potolesti senzatia de foame.
 
Trebuie sa mentionez ca nici taierea stomacului nu este o interventie foarte sigura. Se pot face infectii, iar daca la un moment dat pierzi controlul portiilor de mancare, poti avea complicatii mari, ajungandu-se chiar la deces. Iata cat este de important sa gestionam numarul si dimensiunea portiilor de mancare, indiferent ce dieta alegi. De asemenea, nu este intamplatoare nici expresia cum ca “mancam pentru a trai si nu traim pentru a manca”. Intr-adevar, a manca este una dintre multele placeri ale vietii si este greu sa rezisti tentatiei, dar cumpatarea este cheia in toate aspectele vietii. 
 
In schimb, mai multe studii au aratat ca stomacul poate fi micsorat si fara interventie chirurgicala, ceea ce este de dorit pentru ca nu ar fi un efort financiar mare si nici riscuri. Secretul nu este o dieta anume, ci micsorarea portiilor de mancare si stabilirea unui numar fix de mese. In acest fel, stomacul supradimensionat poate reveni la forma initiala, iar apetitul va scadea. Iti vei da seama de rezultate atunci cand nu vei mai simti nevoia de a manca foarte mult si des, dar desigur, schimbarea are loc dupa o luna.

Cum apare pofta excesiva de mancare?

Ca sa stii cum sa micsorezi portiile de mancare, trebuie mai intai sa stii cum apare pofta permanenta. Pofta apare cand toate procesele digestive sunt deja incepute, iar cand saliva este secretata, inseamna ca acidul gastric si enzimele pregatesc stomacul sa se acomodeze gastric, adica sa se dilate, pentru a face loc mancarii. 
 
Cu cat stomacul este mai dilatat cu atat se asteapta sa primeasca mancare cat mai multa, daca asa l-ai obisnuit luni intregi sua chiar ani. Tine cont ca volumul stomacului poate creste pana la 1 litru sau chiar mai mult. Realizezi cat mananci de fapt ca sa te simti satul?

 Cum iti micsorezi stomacul cu ajutorul alimentatiei?

Nu vei reusi sa-ti micsorezi brusc stomacul. Asta e clar! Cel mult, vei reusi sa te abtii de la mancare cateva zile sau o zi intreaga, iar seara vei ajunge sa consumi o cantitate si mai mare de mancare si n-ai facut nimic.
Micsorarea se face treptat, iar cu timpul vei ajunge sa mananci surprinzator de putin.
 
Nu spune nimeni ca trebuie sa te ridici nesatul de la masa. In prima luna, portiile trebuie micsorate cu 20%. Nu este necesar sa calculezi numarul caloriilor sau cantitatea de mancare, intrucat iti poti da seama si vizual daca o portie este exagerat de mare. Pasul urmator este sa consumi alimente satioase ca sa fii sigur ca nu ti se face foame dupa jumatate de ora sau o ora si tine cont sa fie calitative din punct de vedere nutritional. Sfatul meu este sa eviti alimentele acide precum sucurile carbogazoase, dulciurile, produsele fainoase, alcoolul, grasimile si prajelile ca sa nu irite mucoasa gastrica si sa confunzi acest lucru cu senzatia de foame. 
 
Un alt lucru de luat in seama este faptul ca deseori se confunda senzatia de foame cu senzatia de sete, astfel ca nu strica sa bei cate un pahar cu apa cu jumatate de ora inainte de a manca. Nu doar ca iti vei da seama ca nu ai neaparat nevoie de mancare, dar te va face sa mananci mai putin, iar musculatura stomacului va fi mai relaxata in timp.

Se poate mari iar stomacul dupa micsorare?
 
Bineinteles ca se poate. Este valabil si in cazul interventiilor chirurgicale. Daca depasesti limita cateva saptamani, stomacul va creste iar. Daca totusi optezi pentru varianta nechirurgicala de micsorare se intampla la fel. Nu dureaza decat 2-4 saptamani sa-si creasca volumul. O mancare copioasa cateodata nu va face rau, dar daca devine un obicei, este lesne ca DA.
 
Nu uita ca dupa o masa copioasa poti resimti o pofta enorma de mancare dupa cateva ore bune, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci mult. Apeleaza tot la controlul portiilor si nu-ti va parea rau!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se face micsorarea stomacului fara operatie