Cum se face masajul de indreptare a oaselor

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nu putine sunt momentele in care te plangi de dureri articulare, de spate sau de faptul ca simti ca ti s-a dislocat un os. Se pare ca aceste probleme survin si din cauza pozitionarii centrului de greutate a corpului preponderent in stanga sau dreapta, fata de pozitia sa normala. In acest sens, terapia Yumeiho, denumita si metoda de indreptare a oaselor coxale, vine in sprijinul persoanelor care sufera adesea de astfel de probleme. Aplicarea acestei metode se face prin procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman. Astfel, sunt eliminate sau ameliorate o gama de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute, cat si suferinte cronice.

Procedeele terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic, constau in tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva. De asemenea, mai fac parte procedeele de puncto-terapie, asemeni celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie , dar si tehnici si procedee speciale de masaj, elemente de stretching, metode de corectare a mersului etc. Iata cateva principii teoretice fundamentale:

Exista o stransa interdependenta intre starea de sanatate a coloanei vertebrale si cea a intregului corp.
Pozitia dominanta a centrului de greutate al corpului poate influenta starea de sanatate in mod direct prin solicitari anormale ale articulatiilor, ale muschilor si indirect prin tulburarile induse la nivelul coloanei vertebrale – cifoze, scolioze, lordoze, artroza vertebrala, discopatii.
Asimetriile oaselor coxale, respectiv anomaliile de pozitie, ale centrului de greutate pot induce modificari vizibile ale nivelului intregului organism. Fata asimetrica, membrele inferioare si superioare asimetrice, torace asimetric suferinte care apar dominant pe o parte a corpului etc.
Activitatea sistemului nervos vegetativ este influentata atat de starea de sanatate a coloanei cat si de pozitia dominanta a centrului de greutate. Dezechilibre functionale pot sa apara fara o cauza decelabila prin investigatii clinice de specialitate.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se face masajul de indreptare a oaselor