Cum se face albirea dintilor cu ajutorul produselor din natura

Posted by admin. on Monday, May 25, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Oricat de atenti suntem cu dantura noastra, la un moment dat dintii tot isi vor pierde din stralucire, iar culoarea lor va deveni usor galbuie. Iar daca esti fumator sau impatimit al cafelei, esti predipus la patarea smaltului dentar. Nu trebuie sa apelezi la tratamente costisitoare de albire, caci ai la indemana cateva solutii naturale eficiente la care poti apela.

Capsunile

Delicioasele capsuni au un rol astringent, ajutand astfel la indepartarea petelor de pe dinti, dar impiedica si formarea placii dentare.

Cu ajutorul unei furculite zdrobeste cateva fructe. Adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu, amesteca bine, iar apoi, cu ajutorul periutei, aplica pe dinti si lasi sa actioneze timp de trei-patru minute. Clateste-te bine cu apa. Foloseste tratamentul timp de una-doua saptamani, in fiecare dimineata.

Lamaia

Lamaia reda stralucirea dintilor si te ajuta sa scapi de petele galbene. Este o solutie naturala perfecta pentru indepartarea tartrului si pentru mentinerea unei respiratii proaspete. Totodata, datorita continutului bogat de vitamina C, ajuta si la mentinerea sanatatii gingiilor.

Inmoaie un tifon in suc de lamaie si aplica pe dinti, apasand usor timp de un minut. Poti pune zeama de lamaie si pe periuta de dinti, de preferinta una cu peri moi, si s periezi usor dintii. Urmeaza acest tratament de doua ori pe saptamana.

Atentie! Nu folosi lamaia in exces deoarece este acida si iti poate afecta smaltul dintilor.

Carbunele vegetal

In India, carbunele vegetal este folosit de sute de ani pentru albirea dintilor. Tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-un bol praf de carbune vegetal, cateva picaturi de apa si cateva picaturi de suc de lamaie. Amesteca foarte bine, pana la omogenizare. Aplica pasta obtinuta pe dinti si las-o sa actioneze cateva minute, caci are un puternic rol astringent. Apoi clateste-te cu apa rece.

Urmeaza acest tratament de maxim doua ori pe saptamana, pentru a scapa de petele galbene.

Merele

Delicioasele mere au nenumarate beneficii asupra sanatatii, printre care si albirea dintilor. Merele au aceasa proprieate datorita continutului de acid malic, caruia i se atribuie rolul de albire a smaltului dintilor. De asemenea, merele ajuta la indepartarea bacteriilor din cavitatea bucala, care favorizeaza aparitia cariilor dentare. Este bine sa manaci cel putin un mar in fiecare zi, la jumatate de ora dupa ce ai luat masa. Vei observa ca dintii tai vor capata mai multa stralucire.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: carbune vegetal  tratamente naturiste  albire dinti  terapii alternative  dinti  lamaie  capsuni  mere