Cum se consuma corect turmericul

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate


Acest condiment se bucura de proprietati antioxidante, antiinflamatorii dar si anti-imbatranire, iar pentru a te bucura din plin de aceste calitati este suficient sa il consumi in apa calda. Potrivit specialistilor consumul de apa calda cu turmeric, mai ales in prima parte a zilei are beneficii asupra afectiunilor enumerate mai jos:
 
Tocmai datorita proprietatilor antinflamtorii de care se bucura, turmericul este un bun tratament naturist daca te confrunti cu artrita. La baza acestei afirmatii sta un studiu realizat in anul 2012 care a firma ca acest condiment este mai eficient decat medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi diclofenacul. Si este atat de simplu de folosit si de procurat incat ar fi si pacat sa nu incerci. In cazul in care te confrunti cu inflamatie cronica poti sa apelezi cu toata incredera la el. Insa beneficiile sale nu se opresc aici, deoarece turmericul imbunatateste digestia prin faptul ca produce eliberarea bilei. Deci iata cate beneficii intr-un singur condiment.

Actiunea sa asupra organismului se resimte si asupra ficatului, mai ales ca participa intr-un mod activ la regenerarea celulelor hepatice deteriorate si totodata previne lezarea toxica. Anul 2009 a venit la pachet cu un studiu facut de catre Universitatea de Biochimie si Comunicatii de Cercetare Biofizica care a studiu care a demonstrat capacitatea suplimentelor de curcuma pentru a inversa simptomele diabetului. Deci este un aliat al sanatatii generale.

Pentru ca alcalinizeaza organismul va tine in felul acesta tumorile la distanta, fiind un excelent remediu anti-cancer. Un simplu condiment te poate salva de la o serie intreaga de afectiuni. Substanta sa activi, curcuma, este cel mai bun aliat al sistemului cardivascular, indepartand depunerile de placa din artere si protejand venele de aparitia cheagurilor de sange.
 
sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se consuma corect turmericul