Cum se bea ceaiul cu ghimbir daca vrei sa slabesti

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceaiul cu ghimbir

Atat ghimbirul, cat si ceaiul verde, contin substante care ajuta la arderea grasimilor, imbunatatind metabolismul. Dr. Oz spune ca ceaiul verde blocheaza absorbtia grasimilor.
12 felii de ghimbir proaspat
12 plicuri de ceai verde (sau 4 lingurite)
3 cesti de apa
Se da apa in clocot, se opreste focul si se adauga ghimbirul si ceaiul. Dupa cinci minute se scot, se toarna in cana, se adauga un pahar de apa rece si se pune la frigider. Se poate servi cu menta. Acest ceai consumat cu gheata te poate scapa de cateva kilograme.
Ghimbirul este supranumit de catre practicantii medicinei Ayurvedice si “condimentul vindecator”. Ghimbirul crud nu e neaparat cea mai potrivita metoda de consum, avand un gust foarte puternic si o textura “atoasa”, insa consumat sub forma de infuzie de ceai este mult mai indicat, avand in vedere si faptul ca lichidele sunt uneori mai bine asimilate de catre organism decat preparatele solide. Iar cand ghimbirul este consumat impreuna cu ceai verde, sau ceai Rooibos, beneficiile sunt chiar mai importante, date fiind proprietatile antioxidante ale acestor ceaiuri.
Ceaiul de ghimbir combate raceala, astfel ca este bine sa il consumi in special atunci cand trecem de la un anotimp la altul si suntem mai predispusi la viroze si gripe, sau oricand vremea este racoroasa. Afectiunile pentru care ceaiul cu ghimbir se foloseste cel mai frecvent sunt cele de ordin digestiv. Un ceai verde cu ghimbir consumat inainte de masa poate contribui la reducerea simptomelor colonului iritabil.
Ceaiul de ghimbir iti da energia de care ai nevoie zilnic
Radacina de ghimbir reduce inflamatiile 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se bea ceaiul cu ghimbir daca vrei sa slabesti