Cum se aplica corect fondul de ten?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aplicare fond de ten

Primul si cel mai important aspect cand vine vorba de alegerea unui fond de ten este culoarea. Trebuie sa gasesti nuanta care ti se potriveste perfect si nu trebuie sa faci compromisuri. Testeaza fondul de ten pe linia mandibulei, apoi iesi la lumina pentru a vedea clar daca nuanta ti se potriveste sau nu. Scopul este sa gasesti culoarea care pare invizibila si care este foarte apropiata de cea a tenului tau. Iar daca vrei ca tenul tau sa aiba o tenta mai colorata, foloseste o pudra bronzanta, in niciun caz un fond de ten intr-o nuanta mai inchisa.

Nu doar culoarea este importanta, ci si textura fondului de ten. Aceasta este dependenta de tipul tau de piele. Pielea uscata are nevoie de formule lichide sau cremoase, iar daca ai pielea normala poti folosi fond de ten lichid, crema sau pudra. in cazul tenului gras, ai putea crede ca variantele de fond de ten pudra sunt cele mai bune alegeri, dar combinatia de exces de sebum si pudra poate avea ca efect un ten cu aspect incarcat. Foloseste in schimb un produs cu o textura lichida, pe baza de apa si fara uleiuri, asociat cu o pudra aplicata in zona T (frunte, nas, barbie).

Cea mai buna metoda de a aplica un fond de ten lichid este cu pensula scurta, deasa. Foloseste miscari circulare, incarcand pensula in functie de cata acoperire vrei.

Textura cremoasa ofera mai multa acoperire si este mai dificil de aplicat folosind o pensula. Alege, in schimb, un burete beautyblender, care te va ajuta sa obtii un efect natural.

Fondurile de ten pudra iti ofera o acoperire medie, pot ascunde porii largiti si matifiaza pielea uleioasa. Dar trebuie sa fii foarte precauta atunci cand le folosesti pentru ca pot crea cu usurinta aspectul de ten incarcat. De asemenea, se acumuleaza in pliurile pielii, accentuand porii. Aplica putin fond de ten pudra in special in zonele cu probleme, asa cum sunt fruntea, nasul si barbia. Este de preferat sa folosesti mai putin iarna si mai mult pe timpul verii.

Ca sa "pacalesti" pe toata lumea ca asa arata pielea ta in mod natural atunci cand porti fond de ten, ai nevoie de o aplicare fara cusur. Daca pe tenul tau par sa fie dungi de fond de ten, atunci cel mai probabil pielea nu a fost hidratata inainte de aplicare sau pensula folosita trebuie sa fie curatata. in cazul in care te confrunti cu pori largiti, foloseste o baza pentru machiaj care sa tina sub control excesul de sebum.

Dupa ce ai aplicat fondul de ten, indeparteaza-te putin de oglinda si priveste rezultatul, apoi studiaza pielea de aproape. Daca ti se pare ca tenul este prea incarcat, tapeaza usor cu degetele pentru a uniformiza. Caldura degetelor va face ca produsul sa se topeasca si sa se aseze mai bine pe piele. Iar daca rezultatul este unul care ti se pare prea mat, pulverizeaza putina apa termala, care ii va oferi tenului tau acea stralucire pe care o are atunci cand este foarte bine hidratat. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum se aplica corect fondul de ten?