Cum scapi de pielea lasata dupa slabire

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru piele lasata dupa slabire

Calvarul persoanelor care slabesc excesiv intr-un timp scurt incepe abia dupa ce au scapat de kilograme. Vergeturile si pielea lasata in urma slabirii pot provoca tulburari serioase femeilor care doresc sa scape de corvoada colaceilor.

S-a constatat, in urma unor studii atent realizate, ca 1 din 3 femei care reuses sa slabeasca sufera mai mult dupa acest proces. Vergeturile duc la depresie, iar multe dintre reprezentantele sexului frumos nu stiu ce sa faca pentru ca pielea lor sa arate impecabil.

Una din solutiile sigure este corectare pielii lasate cu ajutorul chirurgiei, insa nu toata lumea isi permite sa dea bani grei medicilor esteticieni. Exista un remediu naturist care face furori pe site-urile de sanatate din Spania, menit sa inlature vergeturile si pielea lasata dupa slabire.

Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de o ceasca cu zat de cafea, o anghinare, 3 tablete de camfor si doua cani pline cu apa.

Dizolva tabletele de camfor in apa si pune apa la fiert, la foc mediu. Dupa 30 de minute, adauga anghinarea si zatul de cafea. Amesteca dupa ce ai oprit focul pana cand compozitia se omogenizeaza.

Aplica amestecul cu ajutorul unor manusi pe zona cu vergeturi ori in locurile in care pielea atarna inestetic. Dupa 15 minute, indeparteaza amestecul cu sapun normal si apa calduta. Pentru o si mai buna igienizare poti folosi apa oxigenata.

Aceasta combinatie reda elasticitatea pielii si este un antidot fantastic pentru persoanele care vor sa scape de vergeturi.

Alte solutii:

1. Ingrijirea pielii este cea mai importanta dupa ce ai slabit. Este obligatoriu sa-ti exfoliezi corpul de doua-trei ori pe saptamana, ca sa ajuti la imbunatatirea circulatiei si la producerea de noi celule. Baile aromate cu sare de mare sunt, de asemenea, o metoda buna pentru a-ti exfolia pielea, dar si pentru a-i imbunatati conditia.

2. Foloseste o crema de corp pentru imbunatatirea elasticitatii si hidratare. Cele mai recomandate creme sunt cele care contin vitaminele A, E si C, si cele cu extracte din plante naturale: aloe vera, unt de cocos sau soia. Aplica lotiunea de doua ori pe zi ca sa stimulezi producerea de colagen.

3. Mentine-te hidratata. Apa este importanta deoarece ajuta tesuturile sa-si mentina hidratarea si, deci, elasticitatea. Deshidratarea va duce la uscarea pielii si la un aspect lasat, ridat si imbatranit. Consuma cei doi litri de apa pe zi si mananca fructe si legume cu un continut ridicat de apa.

4. Mananca corect! Este important sa stii ca exista alimente care imbunatatesc elasticitatea pielii, in special cele bogate in proteine: branza, legumele, tofu, nucile, semintele. Acestea ajuta la formarea colagenului si a elastinei, deci nu le ocoli!

5. Mergi la sala si tonifiaza-ti muschii! Ca sa scapi de pielea lasata trebuie sa-ti cresti masa musculara. Asa ca, fa-ti un abonament la sala si consulta un instructor pentru cele mai bune sfaturi in ceea ce priveste exercitiile. Pilatesul este o metoda buna de a-ti intari muschii!

6. Fa sauna! Nu numai ca este o metoda de relaxare, dar te va ajuta sa elimi toxinele acumulate in corp, rezultatul fiind imbunatatirea aspectului pielii. Sauna deschide porii si stimuleaza vasele de sange sa se extinda, ceea ce duce la o mai buna circulatie si la dobandirea unui aspect al pielii mai ferm!

Urmeaza aceste sfaturi ca sa imbunatatesti conditia pielii dupa ce ai slabit! La fel de important este insa si sa slabesti corect ca sa nu pierzi intr-un timp scurt prea multe kilograme si sa te confrunti cu pielea lasata. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum scapi de pielea lasata dupa slabire