Imagini pentru yoga

Două studii importante au dovedit că practica yoga ameliorează durerile de spate cronice. Descoperă patru exerciții care te scapă de dureri.

Efectele pe care practica yoga le are asupra corpului, minții și a spiritului nostru sunt suficiente pentru a convinge pe aproape oricine să își dorească să o încerce. Însă acum, două studii importante dovedesc ceea ce mulți au crezut și au experimentat de foarte mult timp, și anume că yoga ameliorează durerile de spate cronice. Andreea Lada, instructor yoga și fondator al Școlii Iubirii, îți spune cum poți utiliza posturile de yoga pentru a scăpa de durerile de spate. 

Potrivit unui studiu, trei luni de cursuri de yoga au remediat durerile de spate în mod semnificativ. Chiar și un an mai târziu, pacienții cu dureri de spate cronice care au participat la cursuri de yoga au admis că resimt mai puțină durere decât cei care nu au participat la cursuri. Studiul din Marea Britanie a fost realizat pe un eșantion de 313 adulți cu dureri de spate cronice nespecifice - cu alte cuvinte, dureri de spate în curs de desfășurare, cu o cauză fizică cunoscută.

La încheierea studiului, pacienții care au luat cursuri de yoga au fost capabili de a practica mai multe activități cu un procent de 30 % față de cei care au refuzat cursurile. În plus, aceștia au raportat o scădere a durerii. 60% din participanții la cursurile respective au continuat să practice yoga pe cont propriu.

În celălalt studiu, cel mai mare studiu din SUA privind yoga desfășurat până în prezent, care a urmărit 228 adulți din șase orașe diferite, s-a ajuns la concluzia că yoga a îmbunătățit funcțiile legate de spate. În următoarele 12 săptămâni simptomele au fost diminuate și a fost redus necesarul de medicamente pentru durere, de asemenea.

„Este evident să spunem că yoga nu este doar despre asane sau anumite poziții fizice. Yoga a devenit mai mult o formă de exercițiu în lumea occidentală. Cu toate acestea, cu ghidajul corespunzătoare din partea unui profesor, care îți poate aduce încet concentrarea către respirație și îți va da indicii pentru conștientizarea pozițiilor, yoga este în final o alegere. Putem găsi nenumărate motive să o practicăm, în final oricare ar fi motivul vom planta semințe pentru sănătatea noastră. Durerea este întotdeauna un semnal de a ne îndrepta atenția dincolo de partea fizică și psihosomatică a problemei. După ce începi să asculți senzațiile propriului tău corp, începe să aibă loc vindecarea. Doar simplul act al ascultării și al conștientizării poate acționa ca un catalizator pentru schimbare și vindecare”, explică Andreea Lada.