Cum scapi de dependenta de cafea, fara efecte adverse

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 20, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dependenta de cafea

Psihologul Megan Arroll explica efectele negative ale cafeinei, ce duc la instalarea unei dependente greu de gestionat. Ingerarea regulata de cofeina duce nu numai la o dependenta fizica, ci si la una psihologica, astfel ca indivizii care o consuma simt ca nu pot functiona corespunzator fara ea.

Din cauza acestor doua tipuri de dependenta, indivizii raporteaza adesea un numar de simptome comune atunci cand incearca sa diminueze sau sa elimine consumul de cafea, printre care se numara oboseala, durerile de cap, gandirea incetosata, iritabilitate si chiar simptome similare unei raceli. Aceste efecte se manifesta, de regula, pe parcursul unei perioade ce poate dura de la doua pana la noua zile.

Desi unii cred ca tactica de a te lasa de cafea dintr-un foc este cea mai buna, psihologul sugereaza ca ideal este sa reduci treptat consumul de cofeina, pentru a impiedica pe cat posibil aparitia efectelor adverse.

Cel mai indicat este sa inlocuiesti cafeaua cu bauturi calde fara cofeina, astfel incat sa pastrezi ritualul si sa pacalesti astfel organismul. In plus, specialistii recomanda sa acorzi o mai mare atentie oboselii si factorilor care duc la aparitia nevoii de cafea in primul rand. Anemia, probleme ale tiroidei si chiar o lipsa de vitamina D sau deshidratarea pot duce la aparitia unei stari de oboseala care alimenteaza dependenta de cafea. In plus, un program regulat de somn ajuta organismul sa nu mai resimta atat de acut lipsa sprijinului aparent oferit de bauturile ce contin cofeina.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum scapi de dependenta de cafea  fara efecte adverse