Cum sa-ti pazesti singura sanatatea

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sanatate de fier

Inainte de a te intreba ce poate face medicul pentru sanatatea ta, gandeste-te ce poti face tu in aceasta privinta. Un control medical iti poate salva viata, dar autoexaminarile sunt la fel de importante si poti descoperi astfel indicii pretioase care te vor ajuta sa depistezi la timp o afectiune. Iata care sunt cele mai importante autoexaminari.

Analiza urinei
Urinatul la prima ora a diminetii poate detecta mai mult decat o simpla infectie urinara. Mai mult de 70 de indicii pot fi prelevate din urina si acestea pot oferi informatii despre intreaga functionare a organismului. Aceste indicii sunt cheia pentru a descoperi timpuriu afectiuni degenerative, precum intoleranta la gluten, un nivel scazut de antioxidanti care te va face vulnerabila la stresul oxidativ si multe altele. O acumulare de acizi organici in urina este semnalul pentru un blocaj metabolic si anormalia poate indica un deficit de vitamine.

Analiza greutatii
Luarea in greutate sau slabitul inexplicabil si rapid poate fi un indiciu major pentru o problema de sanatate asa ca nu ar trebui ignorat. Daca te-ai ingrasat subit, trebuie sa stii ca acesta este un simptom pentru o serie de afectiuni, precum hipotiroidism, retentie de lichide cauzate de o bola renala sau insuficienta cardiaca congestiva. In timp ce pierderea in greutate nu este un motiv de bucurie oricat de mult ti-ai dori o silueta supla pentru ca indica hipertiroidism, depresie si boli autoimune.

Analiza danturii
Multe persoane nu realizeaza importanta acestui control. Igiena orala este vitala pentru ca problemele dentare pot fi adesea indiciul unei stari de sanatate deficitara. Poate indica o problema a sistemului digestiv, o afectiune a rinichilor sau a plamanilor. Cancerul oral poate fi si el depistat la timp astfel.

Analiza pielii
Ar trebui sa iti formezi o rutina de a-ti controla pielea de leziuni care se vindeca greu sau alunite care isi schimba culoarea. Ceea ce orice femeie ar trebui sa inteleaga este ca singurul bronz sanatos este cel cu care te-ai nascut. Cand te expui razelor de soare pentru a te bronza nu faci decat sa iti supui pielea deteriorarii radiatiilor. Melanomul poate fi fatal, dar poate parea atat de neimportant la inceput intrucat apare ca o alunita mica. O autoexaminare este suficienta pentru a te alerta si sa ceri ajutorul unui dermatolog. Se recomanda examinarea cat mai frecventa, chiar zilnica daca se poate, pentru ca aceste alunite se pot schimba de la o zi la alta.

Analiza locuintei
Nu este suficient doar sa fii atenta la schimbarile ce tin de corpul tau si ar trebui sa acorzi aceeasi atentie si mediului care te inconjoara, in special celui de acasa. Daca vrei o viata sanatoasa, atunci este foarte important sa traiesti intr-o locuinta adecvata si sa fii atenta la toxinele si alti factori care pot exista in spatiul in care traiesti si care te pot imbolnavi. Daca constati ca te doare capul, te confrunti cu nas infundat, iritatii respiratorii, astm sau alergii, atunci ar trebui sa examinezi casa de alergeni, chimicale si mucegai. Acestea din urma pot produce spori, micotoxine si alte substante chimice care duc la o serie de simptome neplacute. Este indicat monitorizarea si verificarea locuintei macar o data pe an pentru a vedea care este nivelul de sanatate si care sunt riscurile la care te supui.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa-ti pazesti singura sanatatea