Cum sa slabesti mai mult atunci cand te plimbi

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru plimbare

Nu este foarte multa lume incantata de ideea de a face sport. Ni se pare tuturor atat de complicat si, sa recunoastem, chiar dureros, incat mai bine nu ne apucam deloc.

In principiu insa o plimbare este ceva placut, asa ca ar fi ceva ce am putea cuprinde mult mai usor in programul nostru zilnic. Si cum vrem si sa fim in forma, nu doar sa ne simtim bine, ajungem la intrebarea: cum putem proceda ca sa ardem mai multe calorii atunci cand ne plimbam?

Aici intervine o veste buna data de Universitatea din Ohio: daca alternezi viteza cu care te plimbi poti arde cu pana la 20% mai multe calorii.

Studiul, publicat in septembrie 2015, a aratat ca o mutime de energie este consumata numai prin faptul ca te opresti si incepi iar sa mergi. Am putea sa ne gandim la corpul nostru ca la o masina, care are nevoie de mai multa energie ca sa se puna in miscare decat consuma ca sa continue miscarea.

Tot ceea ce facem consuma energie, asa ca putem aduce tot felul de variatii:
- sa ne plimbam avand o greutate in spate
- sa ne plimbam in cerc si nu in linie dreapta
- sa ne plimbam incercand sa ne pastram echilibrul pe o bordura 
- sa includem si un deal sau niste trepte in plimbarea noastra

Asa ca, atunci cand iti faci planuri pentru a trai sanatos incearca si variantele de a te plimba in parc, de a te plimba prin zona pietonala a orasului, te a te plimba prin magazine, de a te plimba catre prieteni, de a te plimba prin natura in weekend.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa slabesti mai mult atunci cand te plimbi