Cum sa slabesti cand mananci mai mult in oras

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pentru ca lucrurile mari se construiesc cu pasi mici, la fel ne recapatam silueta si sanatatea. In locul dietelor rapide cu rezultate limitate in tmp putem opta pentru mici schimbari ale stilului de viata, dar care au efecte pe termen lung in viata noastra si... toate sunt efecte pozitive, fara a ne perturba sanatatea. Da, sanatatea este unul din cele mai de pret lucrurui de care trebuie sa avem grija, pentru ca fara ea nu mai exista nici randament, nici multe bucurii, nici stare de bine si... uneori nici chiar viata. Timpul este acelasi in zilele noastre ca si in alte vremuri, diferite ne sunt insa alegerile. Daca in alte vremuri oamenii mancau din curtea lor sau propria productie, astazi magazinele si restaurantele sunt peste tot. Chiar si asa insa, putem face inca alegeri corecte, in ciuda modificarii genetice a unor alimente. Aceste alegeri mici pot constitui o trambulina spre o viata mai buna. 

Insa pentru cei care nu reusesc sa se organizeze si ajung sa manance in oras, avem cateva sfaturi macar ajutatoare, daca nu chiar sanatoase:

Indiferent de ora la care trebuie sa ajungeti la serviciu sau la alte activitati, nu plecati de acasa nemanacati (mancare sanatos facuta, fie ea si doar o salata). Daca incepeti munca dimineata, nu plecati de acasa pana nu ati luat micul dejun, iar acesta trebuie constituit din: un bol mic de cereale integrale (din acelea pisate sau musli) cu lapte, o ceasca de cafea (nu este obligatorie), doua felii de branza si cateva linguri de iaurt. Puteti adauga si o banana daca apetitul va permite.
Daca nu ati apucat sa luati micul dejun, se recomanda fainoase si branzeturi dupa cum apucati: cativa covrigi, un baton de paine integrala cu un iaurt sau un sandwich daca l-ati pregatit deja de acasa pentru drum. Nu se recomanda patiserie.
Inlocuiti mancarea prajita cu mancare la cuptor: cartofi prajiti cu cartofi natur sau la cuptor, carne prajita cu carne la gratar etc;
Inlocuiti carnea de porc cu cea de pui, peste sau curcan;
Inlocuiti mezelurile cu branzeturi sau legume (ciuperci de exemplu);
Inlocuiti maioneza cu mustar sau iaurt, dupa cum se potriveste;
Inlocuiti smantana cu iaurt;
Inlocuiti bauturile racoritoare, sucurile, cele energizante doar cu apa plata sau ceai;
Inlocuiti zaharul cu mierea;
Inlocuiti cafeaua cu un ceai verde sau negru (aceste ceaiuri au efect de trezire mult mai puternic). Se admite doar cafeaua de dimineata, o singura ceasca de cafea pe zi fiind chiar sanatoasa, dar mai multe... nu;
Alegeti o chifla mica in loc de una mare;
Alegeti pizza cu blat subtire decat cu blat gros;
Inlocuiti garnitura de cartofi prajiti cu legume fierte sau la cuptor ori cu o salata;
Inlocuiti mancarea traditionala cu cea chinezeasca sau asiatica. Preparatele traditionale sunt foarte grase.
Atunci cand serviti o salata, nu puneti in caserole mai mult de trei sortimente si se recomanda sa fie legume sau muraturi, ci nu orez, fasole, cartofi etc.
Nu mancati niciodata desert dupa masa. Desertul se va lua la cel putin o ora dupa masa si ar trebui sa fie o masa de fructe sau cateva cuburi de ciocolata neagra;
Alegeti sandwich-uri cu paine integrala si fara mezeluri (de exemplu cu branzeturi sau gratar ori peste);
Acriti salata cu lamaie, ci nu cu otet. Otetul se pune in cantitati mici (picaturi) doar pentru aroma, ci nu pentru gust. Otetul este puternic favorizant pentru refluxul gastroesofagian.
Nu mancati mai mult de doua feluri la o masa;
Inlocuiti gustarile dintre mese (biscuti, napolitane etc.) cu fructe sau seminte (miez de floarea soarelui sau dovleac) ori nuca (nu alune).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa slabesti cand mananci mai mult in oras