Cum sa scapi de cearcane

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cearcane

Pielea din jurul ochilor este foarte delicata si subtire comparativ cu celelalte zone ale fetei. Ea nu dispune de glande sebacee si are o textura fina. Aceasta zona necesita o ingrijire speciala si aici se reflecta foarte usor orice urma de abuz asupra pielii, orice semn de imbatranire sau anumite probleme interne de sanatate.

De fapt, cearcanele apar din numeroase cauze: ereditate, lipsa somnului, boli, stres si deficiente nutritionale. Prin urmare, alaturi de tratamentele externe pe care le aplici zonei, specialistii recomanda sa iei si aceste aspecte in considerare atunci cand stabilesti cauza exacta de aparitie a cearcanelor si inainte de a face schimbarile necesare.

Cearcanele pot aparea timpuriu, in perioada adolescentei sau in jurul varstei de 20 de ani, desi sunt mai frecvente in randul adultilor. Cu aceasta problema estetica se confrunta atat femeile, cat si barbatii.

11 ponturi ca sa scapi de cearcane:

Hidratarea

Pentru a tine cearcanele la distanta este foarte important sa te hidratezi. Cel mai bine este sa bei aproximativ 10 pahare cu apa pe zi. Apa elimina toxinele din corp care contribuie la aparitia cearcanelor.

Saculetii de ceai

Pune doi saculeti de ceai de musetel la infuzat in apa fierbinte si apoi toarna apa rece deasupra lor/aplica saculetii pe pleoape timp de 15-20 de minute. Potrivit Interesting Facts, ceaiul de musetel ajuta la reducerea cearcanelor.

Castravetii

Este unul dintre cele mai cunoscute remedii in lupta cu cearcanele. Taie un castravete rondele si aplica-l pe fata sau da-l prin razatoare, pune-l pe un prosop curat pe care il pui pe fata. De asemenea, acesta te ajuta in tonifierea pielii.

Apa de trandafiri

Apa de trandafiri elimina toxinele care cauzeaza ccearcanele. Foloseste un prosop de bumbac curat peste care toarna apa de trandafiri. Tine-l pe fata timp de 10 minute.

Frunze de menta

Senzatia ca de piscatura si rece lasata de frunzele de menta aplicate pe fata de fapt reprezinta cresterea activitatii sangelui in zona sensibila de sub ochi. Piseaza niste frunze de menta si amesteca-le cu putina apa, pana se face o pasta. Aplica continutul pe fata si tine-l aproximativ 20 de minute.

Presopunctura

O alta traditie chinezeasca este presopunctura. Foloseste-ti degetul aratator si aplica o presiune pe oasele de sub ochi timp de 3 secunde.

Dormi bine

Daca nu dormi intre 6 si 88 ore in fiecare seara cu siguranta vei avea cearcane.

Uleiul de migdale

Este unul dintre cele mai bune remedii impotriva cearcanelor si de asemenea ajuta la pastrarea si refacerea colagenului din piele.

Foloseste crema cu protectie solara

De preferat cu un factor de protectie de cel putin 15.

Vitamina K si Retinol

Deficitul de vitamina K cauzeaza cearcanele asa ca incearca sa-l incorporezi in dieta ta zilnica. Foloseste creme ce au in componenta vitamina K si retinol.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa scapi de cearcane