Cum sa renunti la cafea

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

A bea cafea nu este cel mai sanatos obicei de pe planeta asta, mai ales daca te trezesti dimineata si tremuri daca nu ti-ai baut deja cafeaua. Cafeaua creeaza stari de nervozitate si o dependenta specifica celor care consuma tigari si alcool. Iata cateva metode pentru a scapa de dependenta de cafea. Evident ca aceasta bautura are si multiple beneficii, recunoscute de foarte multi specialisti. Numai ca in anumite situatii problemele create depasesc efectele benefice si atunci se impune stoparea consumului.

INLOCUIESTE CAFEAUA CU CEAIUL
Puteti renunta la cafea pentru un ceai din coji de papadie. Este o optiune foarte buna deoarece gustul acestui ceai seamana cu cel al cafelei si este foarte bun pentru ficat. Radacina de papadie prajita o puteti gasi in orice plafar sau magazin naturist chiar si in malluri.

MANANCA LA PRIMA ORA A DIMINETI
Unul dintre proastele obiceiuri, mai ales ale femeilor, este sa dea buzna direct in dulapul cu cafea imediat ce se trezesc. Arunca de indata cafeaua si inlocuieste-o cu un fruct sau un suc natural de fructe pentru a te vitaminiza de la prima ora.

BOABE DE CACAO CRUDE
Acestea contin triptofan care iti ajuta organismul sa produca serotonina. Aceste boabe de cacao contin mult mai putina cofeina decat boabele de cafea si sunt bogate in teobromina, un stimulent care creeaza energie.

GHIMBIR
Ghimbirul este foarte bune pentru a inlocui dependenta de cafea. Consuma ceai de ghimbir pentru a stimula circulatia si a elimina orice senzatie de greata.

GINGSENG
Gingsengul este cunoscut pentru energizare si reducerea oboselii si este un potentiator imunitar si un bun detoxifiant.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa renunti la cafea