Cum sa recunosti intepaturile de insecte?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate

 
Poate te confrunti deja cu aceasta problema si nu mai stii cu ce sa-ti dai ca sa te feresti de intepaturile de insecte. Fie ca mergi la iarba verde, in drumetii, la tara sau la o terasa, ti se pare ca toate insectele trag la tine si te inteapa. Cum poti sa recunosti ce te-a intepat si ce sa faci ca sa iti treaca mai repede acele bube si bubite deranjante?

Cum arata intepaturile de viespe mare de padure (gargaun). Zona in care te-a ciupit devine rosie, se inflameaza foarte puternic si pot sa apara basici. Persoana care a fost ciupita de viespe resimte o durere destul de mare, deoarece veninul lui este foarte toxica, continand histamine si acetilcolina. Daca te-a intepat o viespe si simti raceala la nivelul picioarelor, se invinetesc buzele si urechile, intampini dificultati in respiratie atunci este recomandat sa mergi de urgenta la spital. 

Cum arata intepaturile de albina. Trebuie sa indepartezi acul in cazul in care ramane la locul intepaturii. De obicei, zona afectata devine rosie si se inflameaza, simti o senzatie de arsura, o durere ascutita si o mancarime accentuata care isi face aparitia mai tarziu. Daca nu esti alergica la intepaturile de albine nu trebuie sa-ti faci griji. In schimb, daca ai aceasta problema si esti alergica la veninul albinei, pot sa apara dificultati grave de respiratie si trebuie consultat un medic. 

Cum arata intepaturile de viespe. Simptomele sunt asemanatoare cu cele cauzate de intepatura de albina. Zona se inroseste, doare, apare senzatia de arsura si mai tarziu mancarimile. De asemenea, poate sa apara o hemoragie la nivelul pielii.

Cum arata intepaturile de tantar. Ciupiturile de tantar pot sa fie mici si cu un punct in mijloc sau ca o umflatura de dimensiunea unei zmeure. Cel mai adesea ele apar in zonele care nu au fost acoperite. Atunci cand inteapa, tantarii injecteaza si saliva in rana, iar aceasta contine anticoagulanti care subtiaza sangele. Zona afectata devine rosie, inflamata si persista o mancarime enervanta. 

Cum arata intepaturile de capusa. Reactia corpului la o intepatura de capusa va una de inrosire intensa. De asemenea, capusa poate sa ramana in piele, sa se mareasca si sa se hraneasca cu sangele victimei. Unele capuse sunt foarte periculoase, deoarece cauzeaza infectii grave. Daca ai fost la spital sau ai reusit sa scoti capusa, dar zona afectata continua sa ramana rosie si sa se mareasca suprafata atunci este foarte important sa mergi cat mai repede posibil la spital. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa recunosti intepaturile de insecte?