Cum sa previi aparitia ridurilor pe gat

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru riduri pe gat

O piele a gatului lasata si brazdata de riduri va eclipsa chiar si cel mai neted ten. Iata ce sa faci ca sa previi aparitia ridurilor pe gat:

Foloseste suficienta crema cu factor de protectie solara

Cea mai eficienta metoda de a-ti proteja gatul de formarea ridurilor este folosirea cremelor cu SPF. si este necesar sa aplici suficient produs, nu doar sa intinzi putin in timp ce aplici si pe ten. Foloseste o cantitate cat un bob de mazare pentru ten si cat doua boabe de mazare pentru gat si decolteu. Vei proteja pielea sensibila a acestor zone de efectele nocive ale razelor ultraviolete, care accelereaza imbatranirea.

Acopera-te cand stai afara

Poarta o palatie cu boruri largi atunci cand petreci timp in aer liber pentru a te proteja de eventualele arsuri solare in zona gatului si a decolteului. Pentru ca piele este sensibila pe aceste suprafete, exista riscul aparitiei petelor pigmentare si a ridurilor premature. De asemenea, razele UV determina pierderea elasticitatii pielii prin distrugerea colagenului.

Aplica crema de fata

Nu este necesar sa investesti in creme si produse special concepute pentru ingrijirea gatului.

Este suficient sa aplici pe gat crema pe care o folosesti in fiecare dimineata si seara pentru tenul tau. Cauta produse care contin peptide sau retinol, aceste substante avand un rol important in stimularea productiei de colagen, proteina care ofera elasticitate pielii.

Dormi pe spate

Un alt truc simplu care te va ajuta sa previi formarea ridurilor accentuate pe gat este acela de a dormi cu fata in sus. Gatul tau va fi intr-o pozitie corecta, iar pielea nu va forma pliuri, asa cum se intampla cand dormi pe burta sau pe o parte.

Nu mai sta cu ochii in telefon

Poate nu te-ai gandit pana acum, dar orele petrecute zi de zi cu ochii in telefon, avand acea postura aplecata, cauzeaza in timp formarea ridurilor premature. Este o pozitie care iti afecteaza grav atat postura si coloana vertebrala, cat si pielea gatului. Pliurile care se formeaza prin aplecarea capului devin mult mai adanci pe masura ce petreci tot mai mult timp privind in telefon. Este de preferat sa tii telefonul la nivelul ochilor, astfel incat sa-ti indrepti gatul atunci cand il privesti. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa previi aparitia ridurilor pe gat