Cum sa ne mentinem silueta si in sezonul rece

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Tendinta naturala de a manca mai mult in sezonul rece face ca toate acele kilograme pierdute vara sa se pune la loc, cu varf si indesat, in anotimpul rece. Iata ce poti face ca sa te mentii supla si sanatoasa in ciuda apetitului mai crescut din urmatoarea perioada: Cand vreme se raceste si nivelul de serotonina scade, simtim nevoia de a compensa acest lucru consumand alimente care ne confera o falsa senzatie de bine. Din aceasta categorie fac parte dulciurile si produsele de patiserie. Consuma capsule de crom (200 micrograme, sub forma picolinatului, forma biologic activa a cromului) si suplimente pe baza de anghinare. Ele vor regla nivelul de zahar din sange si vor reduce pofta de dulciuri;

Apeleaza la alimente care te incalzesc (nuci, migdale, seminte, usturoi, scortisoara), intrucat, in sezonul rece, corpul pierde mai multa energie pentru a se incalzi. Acestea, ca si leguminoasele (naut, mazare, fasole, linte), au continut ridicat de nutrienti, putine calorii si confera senzatia de satietate pe termen lung; Nu mai amana mersul la sala pentru la primavara! E mai usor sa mentii greutatea pe care o ai decat sa muncesti apoi dublu pentru a scapa de un surplus de kilograme; Ia calciu si vitamina D! Calciul ajuta la arderea rapida a grasimilor, iar vitamina D – la metabolizarea mai usoara a caloriilor.

Totodata este foarte important sa respecti permanent orele de somn dar si hidratarea. Putini stiu ca odihna si hitratarea corespunzatoare sunt absolut necesare pentru functionarea corecta a organimului, absolut necesara daca dorim sa avem o viata sanatoasa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa ne mentinem silueta si in sezonul rece