Cum sa mananci mici fara sa te ingrasi

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mititei

Micii sau mititeii se numara printre preferatii romanilor, in special in zilele de sarbatoare. Atunci cand consumati cu moderatie si in combinatiile potrivite, micii nu cauzeaza probleme si nici nu-ti pun in pericol silueta. insa, trebuie sa te asiguri ca tii de cont de aceste cateva lucruri ca sa transformi micii intr-o masa mai sanatoasa:

Prepara acasa pasta pentru mici

Aceasta este cea mai buna metoda ca sa te asiguri ca obtii un produs mai sanatos si mai sarac in calorii. Daca alegi o carne tocata de calitate si nu foarte grasa, adaugand apoi la ea condimentele preferate, sare si putin bicarbonat de sodiu vei obtine niste mici deliciosi. in plus, este esential sa prepari mititeii pe gratar sau o tigaie grill.

Ai grija la paine!

Este de preferat sa nu combini micii cu paine, deoarece aceasta va creste mult valoarea calorica a produsului pe care-l consumi. insa, daca nu poti sa-i mananci altfel, atunci este de preferat sa optezi pentru o felie de paine integrala. 

Ca sa fie mai dietetici poti sa consumi micii cu diverse salate sau doar cu mustar. Nici cartofii prajiti nu au ce sa caute in combinatie cu micii daca nu vrei sa transformi aceasta masa intr-un festin hipercaloric. in plus, trebuie sa stii ca ficatul este suprasolicitat cand combini mititeii cu multa paine si apoi consumi bauturi alcoolice. 

Nu exagera cu cantitatile!

Potrivit nutritionistilor, 100 de grame de mici pot sa aiba pana la 350 de calorii. Retine ca un mititel are de regula in jur de 80 de grame.

Conteaza si ceea ce bei dupa masa!

Daca ai evitat sa consumi mititeii cu paine, nu trebuie sa uiti nici de bauturile pe care le consumi dupa masa. Sucurile carbogazoase si berea mai adauga o multime de calorii, astfel ca trebuie sa ai mare grija la cantitatile pe care le consumi. Daca nu vrei sa-ti sabotezi dieta, este de preferat sa bei ceai verde neindulcit sau ceai de ghimbir, deoarece acestea ajuta la digestie si stimuleaza arderea grasimilor. 

Alege un produs de calitate!

Daca nu vrei sa-i prepari acasa atunci este foarte important sa citesti cu atentie eticheta cu ingrediente ca sa vezi continutul de carne si sa te asiguri ca nu contin o multime de aditivi nocivi. Trebuie sa retii ca mititeii nu trebuie sa contina altceva in afara de carne tocata (vita, porc, oaie), sare, condimente si bicarbonat de sodiu!

"La alegerea unei caserole de mici trebuie sa se aiba in vedere pe de o parte continutul de carne/carnuri de pe eticheta, care ar trebui sa depaseasca 85% din continutul caserolei, iar pe de alta parte celelalte ingrediente din compozitie. Trebuie sa evitati acei mici care au in compozitie arome, aroma de fum si aditivii alimentari, precum: glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu si izoacorbatul de sodiu. Totodata, trebuie evitate produsele cu adaos de zahar, ulei vegetal, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale si fibra de soia, care impreuna cu aditivii alimentari mascheaza calitatea scazuta a carnurilor folosite in reteta respectivaā€¯, a precizat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor.

Ananas proaspat in loc de desert

Daca ai consumat mai multi mititei, ananasul te poate ajuta sa ai o digestie mai buna. Astfel ca in loc sa consumi un desert dupa ce ai mancat mititei, este de preferat sa mananci o felie de ananas proaspat, deoarece acesta contine bromelina, o enzima care ajuta la o buna digerare a proteinelor. 

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa mananci mici fara sa te ingrasi