Cum sa iti cureti ficatul cu stafide si apa

Posted by admin. on Monday, June 15, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Stafidele sunt printre cele mai eficiente ingrediente pentru curățarea ficatului. Vezi cum să le folosești ca să scapi de toxine în 4 săptămâni.

Ficatul îndeplinește numeroase funcții, de la digestie la curățarea sângelui de toxine și impurități, de aceea trebuie să funcționeze foarte bine. Din când în când este indicată o cură de detoxificare cu stafide. Pentru ca această cură să fie eficientă, trebuie să știi cum să alegi  fructele. Indicate sunt cele organice, cât mai închise la culoare și cât mai uscate. După ce le-ai ales, lasă-le 15 minute în apă, apoi clătește-le bine și pune-le într-un bol. Într-un vas separat, fierbe apa, iar când ajunge la temperatura camerei, toarn-o peste stafide. Umple cu apă bolul în care ai fructele și lasă-le să stea până a doua zi dimineață. Ține cont că trebuie să începi acest proces dimineața, pentru ca stafidele să stea 24 de ore în apă. În ziua următoare, bea apa și mănâncă fructele imediat cum te-ai trezit. Următorul pas presupune să te întinzi în pat și să stai cu fața în sus pentru 2-3 ore. Pe partea dreaptă a abdomenului ține comprese calde. Fă această operațiune o dată pe săptămână, timp de o lună.

Cum îți dai seama că ai nevoie de detoxificare

Dacă nu știi când este cazul să faci o detoxificare a ficatului, fii atentă la câteva semnale pe care ți le transmite corpul. Balonarea, durerea sau disconfortul în zona ficatului, problemele cu digestia sau refluxul gastroesofagian sunt printre simptomele care te anunță că ai nevoie să elimini toxinele din organism. Atunci când ficatul nu mai funcționează bine, te poți confrunta și cu transpirații excesive, mâncărimi ale pielii, îngrășare sau, dimpotrivă, pierderea apetitului.

sursa: unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: stafide  curatarea ficatului  eliminare toxine  remedii naturiste