Cum sa inchei ziua intr-un mod relaxant

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru masaj

Este important sa nu neglijam micile lucruri care ne aduc bucurie, deoarece acestea aduc un plus de valoarea nivelui nostru de trai. Pentru ca traim intr-o lume agitata si haotica, avem nevoie de rasfat cu lucruri care ne fac placere. Exista modalitati de a-ti incheia ziua. Le poti pune in practica pe acestea daca ti se par interesante sau poti face orice alta activitate care te ajuta sa te deconectezi de la gandurile zilnice. Este esential sa-ti oferi cateva momente de relaxare ca sa o poti lua de la capat cu forte proaspete in ziua ce urmeaza! Iata cum poti incheia ziua intr-un mod relaxant:

Incearca aromaterapia! Aceasta este o metoda eficienta de a te elibera de stresul acumulat peste zi. Aprinde cateva lumanari parfumate, asaza-le pe podeaua dormitorului tau si intinde-te in pat. Poti incerca o meditatie usoara care sa te ajute sa te deconectezi sau poti asculta muzica in surdina.
Joaca-te cu catelul sau cu pisica. Daca nu ai un animal de casa, ar fi cazul sa te gandesti serios la acest aspect. Animalele au o influenta pozitiva asupra noastra, iar timpul petrecut cu un catel sau cu o pisica poate fi extrem de eficient in eliberarea stresului.
Roaga-ti partenerul sa-ti faca un masaj. Pentru unele persoane masajul este cea mai buna tehnica de relaxare. Chiar si un masaj scurt de zece minute te poate ajuta sa te destresezi si sa iti relaxezi musculatura incordata. Roaga-ti partenerul sa-ti faca un mic masaj si intoarce-i si tu in schimb favorul.
Asculta muzica. Pune-ti un CD cu muzica preferata sau da drumul radioului pe postul tau favorit. Muzica este o unealta excelenta de a te deconecta de la gandurile negative si stres. Daca ai chef de putin dans, danseaza! Te va ajuta sa-ti „intinzi” putin muschii.
Fa cateva exercitii de gimnastica. Unele persoane se relaxeaza prin sport. Daca faci parte din aceasta categorie, nu ezita sa pui in practica cateva exercitii de stretching inainte de culcare. Nu numai ca sunt eliberatoare de stres, dar te vor ajuta si sa dormi mult mai bine! O alta solutie buna este si yoga!
Incepe un jurnal. Scrisul te poate ajuta sa-ti clarifici gandurile si emotiile si a le intelegi mai bine. Beneficiile unei astfel de activitati au fost descoperite in urma unor studii, care au demonstrat ca persoanele care tin jurnale si-au redus simptomele de anxietate si depresie!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa inchei ziua intr-un mod relaxant