Cum sa folosesti ceapa ca remediu naturist

Posted by admin. on Thursday, September 17, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Ne face să plângem, iar pe lângă asta… conferă o savoare cu totul aparte mâncărurilor. Puțini știu însă că ceapa este o legumă plină de virtuți curative, grație cărora poate preveni sau trata o serie de afecțiuni importante.

Ceapa are proprietăți antioxidante puternice, putând preveni proliferarea celulelor canceroase ce se dezvoltă la nivelul stomacului, laringelui, esofagului sau prostatei. Descoperă cum poate fi folosită ceapa ca remediu naturist pentru o serie de simptome și afecțiuni la care nu te-ai fi gândit.

Dureri

Ceapa este un remediu naturist eficient în dureri variate precum cele de gât, de piept sau de spate. Pentru a o folosi în acest scop, toac-o și amestec-o cu ghimbir ras și sare. Învelește acest amestec în bumbac și lasă-l timp de câteva minute la abur. Fără a scoate ceapa din țesătura de bumbac, introdu-o într-un prosop pe care aplică-l pe zona dureroasă. Vei vedea că în scurt timp durerea va dispărea.

Picioare umflate

Împotriva picioarelor umflate folosește următorul remediu: fierbe ceapa câteva minute, apoi mixeaz-o pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe picioare. Acestea se vor dezumfla în doar câteva minute.

Tuse

Pentru a scăpa de nesuferita tuse, folosește același remediu naturist, ceapa. În acest scop, taie 100 g ceapă în felii subțiri și fierbe-le timp de câteva minute în 200 ml apă. Îndepărtează apoi ceapa fiartă din apă și adaugă 2 linguri de miere de albine. Pune licoarea din nou pe foc și las-o până obții un sirop gros. Pentru a-i veni de hac tusei, ia între 2 și 6 linguri pe zi.

Înțepături de insecte

Proprietățile antiinfecțioase ale cepei sunt de neegalat. De aceea, o poți folosi fără probleme dacă vrei să scapi de reacțiile cutanate la înțepăturile de insecte. Pentru asta, este suficient să freci zona unde se află înțepătura cu o felie de ceapă timp de câteva minute.

Gripă

Poți folosi ceapa ca remediu naturist într-un mod eficient și în cazul gripei. Lasă la înmuiat în jumătate de litru de apă două cepe tăiate, timp de 2-3 ore. La capătul acestor ore, filtrează conținutul și bea câte două pahare pe zi, unul după masa de prânz sau cină, altul chiar înainte de a merge la culcare.

Tot cu ajutorul cepei poți scăpa și de nasul înfundat, care vine întotdeauna la pachet cu gripa. În acest scop, taie o ceapă în rondele și așază-le pe o farfurie pe noptieră. Substanțele care se degajă din ceapă îți vor desfunda nasul și te vor ajuta să ai un somn liniștit.

Negi

Pentru ca negii să nu-ți mai dea bătăi de cap, scapă de ei cu ajutorul acestui tratament naturist cu ceapă. Taie o ceapă în jumătăți și înmoaie-le în sare grunjoasă. De două ori pe zi, de preferință dimineața și seara, freacă negii cu bucățile de ceapă. Negii vor absorbi sucul lăsat de ceapă, principiile active ale legumei fiind mult mai bine absorbite de piele din acest suc.

Dacă nu ai folosit până acum ceapa ca remediu naturist, este timpul s-o încerci cu prima ocazie cu care te vei confrunta cu problemele de mai sus. Îți garantăm că vei fi uimită de rapiditatea cu care își face efectul. În restul timpului, consum-o în salate sau în mâncăruri gătite.

sursa: avantaje.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceapa  remedii naturiste  beneficii ceapa  negi  picioare umflate  tuse  intepaturi insecte