Cum sa faci sport chiar si cand nu ai chef

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru miscare

Daca nu esti obisnuita sa faci sport, e greu sa intri intr-o astfel de rutina, mai ales cand ai in jurul tau numai oameni care arata de parca ar merge la sala din copilarie. E posibil sa te simti intimidata de ideea de a merge la sala, mai ales daca nu stii cu ce sa incepi.

Nu e deloc exclus sa amani la nesfarsit momentul si sa iti cauti tot felul de scuze ca sa nu te apuci de sport. De aceea, e bine sa stii cateva exercitii simple de facut acasa, bune chiar si pentru cei care n-au facut sport niciodata in viata lor. Iar cei de la Elitedaily.com au niste sugestii bune!

Ca incepatoare, poti fi coplesita sa vezi toti oamenii bine echipati si supli care merg la sala. De aceea, e bine sa incepi cu niste exercitii simple de facut acasa. Ai nevoie doar de putina motivatie si de o saltea. Apoi, dupa sase-opt saptamani, vei vedea ca viata ta sedentara e de domeniul trecutului si vei fi gata sa treci la o noua etapa a vietii tale: una mai activa.

5 exercitii simple de facut acasa

1 Planking modificat
Pentru ca pozitia standard cere multa forta si rezistenta, in loc sa fii descurajata, schimba pozitia: stai sprijinita pe antebrate, cu fata catre sol, dar sprijina-te cu genunchii de podea, tinand picioarele indoite si gambele ridicate de la sol. E o pozitie care pare super simpla, dar care actioneaza asupra tuturor muschilor din corp. Pe masura ce capeti rezistenta, incearca si pozitia clasica, cand trebuie sa tii corpul in linie dreapta, sprijinindu-te doar pe antebrate si varfurile picioarelor.

2 Ridicari de picioare in lateral
O alta serie de exercitii simple de facut acasa sunt cele in care stai intinsa pe o parte si ridici cate un picior, cu miscari ritmice. In felul acesta vei lucra coapsa interna si pe cea externa. Chiar daca pare ca nu faci efort, schimbarile se vor vedea, in timp.

3 Superman
Nu ai nevoie de cine stie ce aparat de fitness ca sa-ti lucrezi spatele. Si nici de greutati! Pozitia de stretching "superman" e perfecta pentru acasa! Stai intinsa pe burta, pe o saltea, si ridica in acelasi timp mana dreapta si piciorul stang, apoi mana stanga si piciorul drept. Apoi, ridica ambele maini si ambele picioare in acelasi timp, cat de mult poti, si mentine pozitia.

4 Flotari modificate
Flotarile sunt extrem de greu de facut! Dar, daca le modifici putin, le poti incadra la exercitii simple de facut acasa. Sprijina-te pe palme si pe genunchi cand incepi sa faci flotari. Iti va fi mult mai usor si nu vei abandona dupa prima incercare! De-abia cand mai capeti forta in brate poti trece la varianta clasica!

5 Genuflexiuni asistate
Uneori, e greu sa faci chiar si genuflexiuni. Dar nu trebuie sa te lasi batuta! Ia un scaun cu spatar si foloseste-l ca sa te sprijini cu mainile pe el. Indoaie genunchii si lasa-te in jos cat poti, ajutandu-te de scaun. Cand miscarea devine prea usoara, treci la genuflexiunile clasice si lasa-te cat mai jos. Desi ai putea crede ca genuflexiunile iti sculpteaza doar posteriorul, nu e asa! Lucrezi intreaga musculatura!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa faci sport chiar si cand nu ai chef