Cum sa dormi ca sa nu mai simti arsuri in piept

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dormit pe stanga

Refluxul gastroesofagian este una dintre cele mai comune afectiuni si motivul pentru care te confrunti cu senzatia de arsura la nivelul stomacului si esofagului. Fiecare dintre noi poate experimenta la un moment dat arsuri gastrice, însa o doza dintr-un medicament antiacid este de obicei suficienta pentru a calma aceasta senzatie.

În cazul arsurilor cronice, nu doar tratamentul adecvat si evitarea alimentelor iritante pot avea un impact semnificativ asupra reducerii refluxului gastroesofagian, ci si pozitia în care dormi.
Daca si tu te confrunti cu arsuri stomacale cronice, afla cum poti evita refluxul gastroesofagian schimband pozitia în care dormi!

Sucul gastric este bogat în acid clorhidric si enzime, necesare pentru o digestie eficienta , dar care pot irita mucoasa esofagiana, provocand senzatia de arsura odata ce ajung la nivelul esofagului. Boala de reflux gastroesofagian apare atunci cand sfincterul esofagian se relaxeaza, provocand refularea continutului gastric catre partea inferioara a esofagului.

Daca obisnuiesti sa te trezesti cu arsuri gastrice înca de la prima ora, poti reduce sansele refularii sucului gastric încercand sa dormi pe partea stanga! Astfel, jonctiunea dintre partea superioara a stomacului si esofag se va afla deasupra nivelului sucului gastric, ceea ce împiedica refularea sucului gastric catre esofag. Adoptand o postura corecta în timpul somnului, sansele ca acidul gastric sa fie împins catre esofag scad, reducand astfel neplacuta senzatie de arsura si disconfort „în capul pieptului".

De asemenea, poti încerca sa ridici pozitia saltelei, astfel încat partea superioara a corpului sa ramana cu cateva grade mai sus de stomac, sau sa schimbi perna obisnuita cu una mai înalta. Gravitatia devine astfel prietena ta, pastrand sucul gastric la un nivel care îti nu va crea neplaceri, pe tot parcursul noptii.

Mai mult, o pozitie mai ridicata în zona capului si toracelui nu te va ajuta doar sa reduci frecventa arsurilor gastrice, dar va îmbunatati si circulatia lichidului limfatic. Efectul? Numarul diminetilor în care te trezesti cu pleoape „pufoase" va fi, de asemenea, diminuat!
stii deja care este cea mai buna pozitie de dormit pentru a evita arsurile stomacale, dar somnul întarzie totusi sa apara? Afla care sunt cauzele insomniei si cum poti trata aceasta afectiune!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa dormi ca sa nu mai simti arsuri in piept