Cum sa consumi proteinele in mod corect

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru proteine

Ideea de a avea o dieta bogata in proteine pentru a sustine dezvoltarea armonioasa a musculaturii nu este doar o minciuna a industriei sportive pentru a vinde mai multe batoane. Proteinele sunt esentiale pentru supravietuirea noastra si au un mare rol in cresterea si repararea musculaturii.

Proteinele sunt in fiecare celula a corpului uman si deoarece celulele mor mereu, apare si nevoia de inlocuire a lor. Organismul are nevoie de proteine proaspete, care sa creeze noi celule. Proteinele se formeaza din aminoacizi si exista peste 20 in corpul cuiva. Cei mai multi pot fi usor asimilati, insa noua dintre ei, esentiali, trebuie luati din alimentatie. Daca nu consumi in mod regulat proteine nu vei avea nici o masa musculara spectaculoasa. 

Exista cateva alimente complete, care ofera toate proteinele necesare si printre acestea se numara urmatoarele:

- carnea rosie;

- pasarile de curte;

- ouale;

- fructele de mare;

- produsele din soia;

- quinoa;

- hrisca.

Sunt si cateva care ofera doar partial aminoacizi esentiali, dar sunt bune in continuare, mai ales daca sunt consumate pe durata intregii zile, in diverse combinatii. Printre acestea sunt:

- nucile;

- semintele;

- legumele;

- cerealele.

Din fericire, multe dintre alimentele care sunt doar surse partiale de proteine, sunt excelente in combinatii precum: orez cu mazare, seminte cu salata, humus cu legume si altele. Deci nu exista nici un motiv pentru care daca ai o dieta echilibrata sa nu beneficiezi de avantajele proteinelor.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa consumi proteinele in mod corect