Cum sa combati naturist simptomele rinitei

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Remediile din plante, precum hreanul, lavanda, teiul sau cimbrul alunga rapid chiar si cele mai suparatoare simptome ale bolii, precum nas infundat, stranut, dureri de cap, lacrimare a ochilor ori tuse. Iata cum pot fi folosite, pentru efecte maxime.

Hrean sub forma de cataplasma
Foarte util in tratarea rinitelor este hreanul. il speli bine, il dai pe razatoare, dupa care il invelesti intr-un tifon sau intr-un material din bumbac. Cataplasma obtinuta o aplici pe frunte, timp de o saptamana, cate 20 de minute, seara. Atentie insa, cand simti ca te ustura (caci hreanul este o planta cu efecte puternice), faci o pauza de cateva minute, dupa care pui din nou cataplasma.

Ceaiuri de echinacea
Cum rinita apare si atunci cand sistemul imunitar al unei persoane este scazut, este recomandat si un tratament pentru cresterea imunitatii. Potrivit medicului fitoterapeut Cristina Costescu, printre cele mai eficiente sunt ceaiurile de echinacea, cat si capsulele de propolis, de lemn dulce, de ginseng, de coenzima Q10, de chimen negru, si de vitaminele E, A si C.

Uleiuri esentiale
Cand te supara rinita, unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste sunt uleiurile volatile de pin, de cimbru, de eucalipt, de lavanda si de lamaie. Pui patru-cinci picaturi (poate fi un singur ulei sau le poti combina) intr-un recipient cu apa clocotita, iti acoperi capul cu un prosop si te apleci deasupra vasului. Ramai asa aproximativ zece minute, timp in care ai grija sa nu patrunda aer rece. Dupa ce ai terminat inhalatia, mai tine fata acoperita cu prosopul, timp de jumatate de ora.

Propolis
Nici propolisul nu te lasa la greu, caci este un remediu naturist care anihileaza rapid simptomele rinitei, mai ales cand este vorba de nas infundat. Cel mai potrivit tratament pe baza de propolis este spray-ul. Pulverizezi unul-doua pufuri in ambele nari, pana la vindecare. Poti recurge, de asemenea, si la unguente pe baza de propolis, pe care le folosesti tot de doua ori pe zi, in fiecare nara.

Ceai de trei-frati-patati
Cunoscute pentru rolul lor antialergic, antiinflamator si decongestionanat, rozmarinul, macesul, carpenul, stejarul, patlagina, trei frati patrati, papadia, lavanda, cimbrul sau mustetelul sunt plante recomandate in tratatrea rinitelor. Acestea sunt solutii salvatoare, consumate mai ales sub forma de infuzie. Se prepara dintr-o lingura de planta, la o cana de apa clocotita si se consuma de doua ori pe zi.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa combati naturist simptomele rinitei