Cum sa alegi lotiunea de corp potrivita pielii tale

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lotiune de corp

Pielea ta este mult mai frumoasa atunci cand este hidratata, dar pentru cele mai bune rezultate trebuie sa alegi lotiunea de corp perfecta pentru tine.

Lotiune de corp cu uree pentru pielea foarte uscata

Pielea foarte uscata este o problema serioasa pentru multe persoane. Nu doar ca are un aspect neplacut, este lipsita de stralucire, se descuameaza si este aspra la atingere, dar iti provoaca si senzatie de prurit. Cel mai puternic afectate sunt bratele si picioarele. Daca te regasesti in aceasta descriere, atunci ai nevoie de lotiuni de corp special concepute pentru pielea uscata. Acestea sunt de obicei produse dermatocosmetice, pe care le poti cumpara din farmacii sau iti pot fi recomandate de medicul dermatolog. Sunt eficiente lotiunile care contin uree, o substanta intens hidratanta.

Lotiune de corp grasa pentru zone deshidratate

In cazul in care numai unele zone ale corpului tau prezinta piele foarte uscata, atunci este necesar sa apelezi la o lotiune grasa, intens hidratanta, pe care sa o aplici local. De obicei, aceste zone sunt dosul palmelor, coatele, genunchii si calcaiele. Aplica regulat lotiunea pe aceste zone, in special dupa baie, si nu uita sa aplici pe restul corpului o alta lotiune cu o consistenta mai usoara.

Lotiune de corp lejera pentru pielea normala

Pielea normala, care nu prezinta zone foarte uscate, are nevoie de o hidratare moderata. In acest caz vei avea nevoie de o lotiune cu o textura lejera si o poti inlocui chiar si cu un lapte de corp.

De asemenea, lotiunile de corp de tip 2 in 1, care pot fi folosite sub dus, in timp ce te speli, sunt recomandate in cazul tau. Nu iti incarca pielea si iti ofera in acelasi timp o hidratare delicata.

Evita lotiunile de corp cu silicon

Unele produse cosmetice pentru hidratarea pielii contin substante nocive, care iti afecteaza in timp sanatatea pielii. Una dintre ele este siliconul, care are proprietatea de a acoperi pielea cu o pelicula subtire, foarte fina, care iti da senzatia falsa de catifelare si hidratare. Dar aceasta pelicula la suprafata pielii are efecte negative precum blocarea porilor si aparitia unor probleme precum acneea (pe brate, pe spate, pe piept) sau firele de par crescute sub piele (in special pe brate si picioare).

Foloseste lotiuni de corp din ingrediente naturale

Iti poti face si tu, acasa, o lotiune de corp foarte hidratanta, obtinuta numai din ingrediente naurale. Combine ulei de cocos, unt de cocos, ulei de masline si uleiuri esentiale naturale si vei avea astfel un produs foarte sanatos si intens hidratant. Este de preferat sa aplici aceste lotiuni naturale pe pielea umeda, imediat dupa dus, pentru a bloca apa in piele si a spori astfel nivelul de hidratare al pielii.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa alegi lotiunea de corp potrivita pielii tale