Cum sa ai picioare frumoase, fara varice

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 22, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nu exista femeie care sa nu-si doresca sa aiba picioare frumoase. Aceasta frumusete poate fi perturbata de varice. Este boala cea mai des intalnita a venelor. Isi face aparitia de cele mai multe ori la nivelul membrelor inferioare. Apar din cauza unei insuficiente congenitale a valvelor venoase. Neregulile acestor valve duc in timp la o circulatie venoasa necorespunzatoare, iar cu trecerea timpului, aceste vene se dilata din ce in ce mai mult. Se intalneste atat la femei cat si la barbati, dar este mai frecventa in randul femeilor. 

Daca esti insarcinata, stai foarte mult in picioare sau ai suferit traumatisme esti predisupa acestei boli a venelor. De asemenea, daca in familie au mai fost cazuri de varice si nu mai esti tanara riscul ca sa ai varice este mai ridicat. Exista cazuri cand aceste varice se pot rupe si sa-si faca aparitia niste leziuni ulcerate. Uneori varicele sunt asociate cu: umflarea picioarelor sau crampe musculare. Daca vrei sa lupti pentru estetica picioarelor tale trebuie sa o faci din toate punctele de vedere. Schimba-ti stilul de viata, alimenteaza-te corespunzator, fa tot posiblul ca sa nu fii invinsa de varice. Nu amana controlul medical pentru ca in cazul varicelor trecerea timpului nu reprezinta o rezolvare. 

Ca un prim remediu este recomandat sa bei foarte multe lichide si sa ai o alimentatie bogata in legume. Local se pot aplica frunze de varza, usor zdrobite (se prind de picior fara a-l strange prea tare). Ia o felie de paine, toarna peste ea otet de mere, presara putin bicarbonat de sodiu si aseaza felia de paine pe zona afectata. Maseaza zona cu putin otet de mere si miere diluate in apa. 

Varicele se pot si preveni daca iei considerare urmatoarele aspecte:
 evita statul in picioare foarte mult 
tine o dieta echilibrata 
ai grija cat stai la soare
 tine cont de varice cand iti alegi incaltamintea (sa fie cat mai comoda, tocurile inalte nu sunt benefice)
 fa zilnic miscare
 mentine-ti greutatea sub control (obezitatea favorizeaza aparitia varicei) 
Tratamentul chirugical se face prin smulgerea venelor cu un dispozitiv special sub o anestezie locala. Pentru venele mai mici sunt folosite inciziile pe suprafete restranse. Acestea dispar dupa o perioada de timp. Daca doresti sa urmezi un astfel tratament adreseaza-te unui medic specialist in chirurgia vasculara.E recomandat sa ai mai multe pareri sa fi sigura de tratamentul ce il vei urma.Tine cont si de faptul ca fiecare problema este abordata in moduri diferite, in functie de cauzele aparitiei ei. In timpul verii, varicele sunt si mai suparatoare, asa ca ai grija de tine si nu-ti neglija nicio parte a corpului! 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum sa ai picioare frumoase  fara varice