Cum recunosti cascavalul contrafacut, foarte periculos pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 7, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cascaval contrafacut

Din pacate, realitatea este ca, de multe ori, pe rafturile magazinelor gasim produse contrafacute. Unul dintre aceste produse este, datorita caracteristicilor sale, si cascavalul.

Cascavalul de calitate nu poate fi ieftin prin definitie. Produsele ieftine pe care scrie cascaval sunt pline de ulei de palmier, lapte praf, soia, stabilizatori, substante de aromatizare, conservanti etc.


De aceea, una dintre primele recomandari ar fi aceea de a nu mai cumpara cele mai ieftine produse. Mai bine, le excludeti complet din meniu decat sa va otraviti organismul sau cumparati 100 g de cascaval autentic decat 400 g de cascaval contrafacut.

Cum sa alegeti cascavalul autentic
Cascavalul in ambalaj vidat sau in folie alimentara nu pretinde din start la calificativul de cascaval de calitate.

Straduiti-va sa procurati cascaval taiat pe loc dintr-o rola mare, fiind atenti la suprafata rolei: pe aceasta nu trebuie sa fie fisuri sau depuneri, care pot indica vechimea produsului sau prezenta unor bacterii daunatoare.

Textura uniforma, structura echilibrata, precum si gaurile simetrice sunt un indiciu ca in fata dumneavoastra este un cascaval autentic. Dar tehnologiile sunt in continua dezvoltare, de aceea chiar si acesti indicatori nu va pot asigura intotdeauna un produs de calitate.

TESTUL care va ajuta sa determinati calitatea cascavalului
Scoateti cascavalul din frigider si lasati-l sa revina la temperatura camerei. Taiati o felie si indoiti-o sub un unghi de 90 degrade, felia nu trebuie sa crape. in caz contrar, tineti in mana un produs contrafacut.

Cascavalul nisipos care se rupe si se faramiteaza usor nu ar trebui consumat. Acesta este facut din ulei de palmier amestecat cu lapte praf si coloranti! Acest produs poate arata foarte bine, poate avea o textura placuta, dar aspectul sau este inselator.

Daca cascavalul se comporta ca plastelina, nu il cumparati sau, daca l-ati cumparat, aruncati-l.

Uleiul de palmier este practic grasime pura. Problema este ca atunci cand consumati cateva bucatele de cascaval contrafacut, in organism patrunde o cantitate enorma de grasime. O grasime atat de necalitativa ca uleiul de palmier blocheaza vasele sangvine, dauneaza digestiei si provoaca obezitate.

Speram ca aceste sfaturi va vor ajuta sa alegeti corect cascavalul pe care il cumparati. Retineti ca sanatatea este foarte importanta, iar ea depinde in mare masura de calitatea alimentelor pe care le consumam zilnic!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum recunosti cascavalul contrafacut  foarte periculos pentru sanatate