Cum putem stopa caderea parului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru caderea parului

Dupa varsta de 35 de ani, 70 la suta dintre oameni incep sa aiba o podoaba capilara mai rara, sustin specialistii. Nici cei tineri nu au un par bogat, sanatos si aratos, unii incepand sa-si numere firele pierdute imediat ce au iesit din adolescenta. Printre cauze se numara greaua mostenire genetica, stresul, excesul de testosteron, tratamentele medicamentoase sau utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de par. Durata de viata a unui fir de par este limitata. Parul se misca in radacina timp de 2-4 luni si apoi cade lasand loc altui fir. Capul pierde in mod normal cca 100 fire/ zi. Daca observam o cadere excesiva timp de 3 zile fara a-l spala, calculand 3 zile dupa a 2 a zi de la spalare si firul este insotit de radacina, atunci se ridica problema unei cauze interne.

Prof. Dr. Anca Zbranca a vazut ca barbatii isi pierd parul mult mai repede decat femeile. Totusi, In unele cazuri, femeile pierd mai mult de doar cateva fire de par pe zi, iar procentul acela normal de 10% de par pierdut creste dramatic. Cauzele sunt multe, in afara de schimbarea anotimpului: fluctuatii hormonale, stres, un regim lipsit de nutrientii necesari, intarea in varsta etc.

Calvitia, combatuta si cu ajutorul laserului
O noutate pe piata o reprezinta tratamentul pe baza de laser care stimuleaza cresterea podoabei capilare. Aparatul actioneaza prin intermediul energiei laser low-level, care stimuleaza cresterea parului pe scalp, imbunatateste calitatea acestuia si opreste caderea.

Nu uita!
Este foarte important sa folosesti produse performante pentru curatarea parului, care asigura o protectie sigura impotriva actiunilor agresive ale decolorantilor si compusilor chimici si stopeaza caderea parului. Parul degradat are nevoie de foare multa atentie si de un tratament pentru par adecvat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum putem stopa caderea parului