Cum putem scapa de crapaturile de pe calcai?

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru crapaturi calcaie

Crapaturile de pe pielea de la calcaie pot fi, intr-adevar, adânci si foarte dureroase.

Daca aveti deja una sau câteva crapaturi adânci, dureroase, ar fi indicat sa incepeti cu tratamentul acestora.

Dupa cum stiti, crapaturile adânci se vindeca foarte greu. Marginile lor se departeaza mereu una de cealalta si fisura se adânceste si mai mult. Cu toate acestea, problema aceasta poate fi solutionata:

Pe cele mai adânci crapaturi puteti aplica adeziv cianoacrilat (Cyanoacrylate), cunoscut si ca Super Glue.

Adezivul dat se vinde la piata, in supermarketuri sau in magazinele specializate.

inainte de a turna adezivul cianoacrilat in crapatura, spalati-va bine picioarele cu sapun si uscati-le apoi cu un prosop moale. Lasati picioarele descoperite, pentru ca marginile fisurii sa se usuce bine. Dupa aceasta, deschideti tubul cu cianoacrilat si picurati putin adeziv de-a lungul fisurii.

Acest tratament este considerat drept sigur, fiind aprobat si recomandat de multi medici dermatologi.

Daca adezivul incleie bine marginile fisurii, aceasta se va tamadui repede la baza. Dupa aplicarea adezivului, nu mai recurgeti la alt tratament si asteptati 5-7 zile. Dupa acest rastimp, incepeti sa va ingrijiti pielea de pe picioare potrivit schemei prezentate ceva mai jos. incetul cu incetul, veti razui pielea veche de pe talpi odata cu adezivul.

Din câte se stie, fisurile de pe talpi se formeaza atunci când pielea in aceasta regiune a corpului devine prea groasa si isi pierde elasticitatea.

Pentru a vindeca crapaturile nu prea adânci, care s-au format deja, si pentru a preveni altele noi, trebuie sa va ingrijiti pielea picioarelor in asa fel incât aceasta sa ramâna destul de elastica si de subtire.

in acest scop, trebuie sa:

    inmuiati, periodic, pielea de pe talpi si sa razuiti excesul de piele «veche»;

    mentineti umiditatea normala a pielii de pe talpi.

Puteti realiza aceasta in felul urmator:

in fiecare zi, in timp ce faceti dus sau baie, când pielea de pe talpi se inmoaie bine, razuiti-o cu piatra ponce. Nu incercati sa razuiti dintr-odata toata pielea veche, deoarece talpile ar putea deveni dureroase. Cel mai bine e sa efectuati aceasta procedura cu regularitate, razuind câte putin pielea veche.

La inceput, seara, puteti face baite pentru picioare: tineti picioarele in apa calda timp de 20 de minute, iar dupa aceasta razuiti talpile cu piatra ponce.

Pentru a accelera exfolierea pielii vechi, puteti cumpara in farmacii o crema speciala (gel sau unguent) care contine acid salicilic, acid glicolic, acid lactic sau uree (cereti o crema keratolitica).

Aplicati aceasta crema pe talpi de fiecare data dupa ce le razuiti cu piatra ponce. La unele persoane, aceste creme pot provoca usturimi. Daca observati acest lucru, aplicati mai putina crema ca de obicei sau aplicati-o mai rar.

Pe lânga crema care accelereaza exfolierea, de doua ori pe zi, dimineata si seara, ati putea aplica pe talpi si un emolient obisnuit. Recomandari detaliate privind modul in care trebuie sa alegeti si sa utilizati emolientii supnt prezentate in articolul nostru Produsele hidratante si emoliente.

Dat fiind ca unguentul sau crema pot murdari lenjeria de pat, in cazurile in care le aplicati pe noapte, puteti imbraca pe talpa un pachet de plastic si incalta deasupra un ciorap.

Efectul metodelor de tratament descrise mai sus va deveni vizibil timp de câteva saptamâni.

sursa: sitemedical.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum putem scapa de crapaturile de pe calcai?