Cum putem sa reducem risipa alimentara

Posted by Alin Marinescu on Saturday, March 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Mancarea aruncata la gunoi nu face bine nici mediului si nici bugetului tau. Cu totii aruncam in fiecare saptamana kilograme intregi alimente, de la fructe si legume proaspete, pana la preparate gatite. Iata cateva sfaturi care sa ne ajuta sa limitam risipa.

Planifica-ti mesele
Prin planificare nu se intelege doar stabilirea meniului pentru urmatoarea perioada de timp, ci si consumarea mancarurilor care raman de la masa precedenta. De asemenea, meniul poate fi gandit si in magazin, in functie de reduceri sau oferte. Folositi cu incredere congelatorul pentru a pastra diverse fructe si legume si, mai apoi, sa le folositi cand nu mai sunt in sezon.

Mergi mai frecvent la cumparaturi
Daca mergeti mai des la magazin nu inseamna ca trebuie sa cumparati mai multe. Este doar o solutie pentru a nu mai arunca fructe si legume care se pot strica. In felul acesta vei avea mereu mancare proaspata.

Cumpara doar ce iti trebuie
Daca ai nevoie doar de cateva legume pentru ciorba incearca sa nu cumperi mai mult de atat pentru ca vei ajunge sa le arunci. Plus ca, daca vei cumpara prea multe, vei ajunge sa te plictisesti de aceleasi ingrediente si mancarea tot la gunoi va ajunge.

Ai grija cu ingredientele proaspete
Daca stii ca nu ai timp sa gatesti, nu alege doar fructe si legume proaspete, ci treci si pe la raionul de congelate sau conservate.

Include resturile in meniu
Mancarea ramasa de seara poate fi luata a doua zi la pachet, iar carnea ramasa de la friptura poate fi folosita in salate sau alte preparate.

Conserva alimentele inainte sa se strice
Poti sa congelezi mancarea gatita, fructe, legume, ierburi aromatice pe care apoi sa le folosesti la supe, smoothie, tarte sau alte preparate.

sursa: gustarte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum putem sa reducem risipa alimentara