Cum putem intarzia procesul de imbatranire

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cum putem intarzia procesul de imbatranire

Dupa ce au facut o analiza a mai multor studii legate de nutritie si longevitate, o echipa de cercetatori a ajuns la cateva elemente definitorii si care se pare ca incetinesc procesul de imbatranire. 

Publicate in revista medicala "Cell", toate secretele longevitatii sunt legate de metabolism. Pe masura ce inaintam in varsta, metabolismul incepe sa nu mai functioneze foarte bine, iar procesul prin care corpul distruge si elimina celulele rele este tot mai lent. 

Chiar daca nu exista o solutie minune care sa ne pastreze mereu tineri, in urma cercetarilor s-au descoperit cateva reguli care incetinesc procesul de imbatranire. Iata care sunt regulile anti-imbatranire prezentate in publicatia Cell si citate de sciencealert.com: 

1. Daca imbatranirea este indubitabil legata de metabolism, atunci este foarte clar ca modul in care ne alimentam are cel mai mare impact asupra procesului de imbatranire a corpului.

2. Se stie cu siguranta ca o dieta de tip mediteranean iti poate prelungi viata si incetineste imbatranirea corpului. Astfel ca, este important sa te asiguri ca alimentatia ta cuprinde grasimi sanatoase precum uleiul de masline, cereale integrale, nuci/seminte, peste si cat mai putina carne rosie si zahar. Potrivit cercetarilor, se pare ca inlocuirea unei cantitati mari de proteine cu carbohidratii complecsi din cereale integrale, legume si fructe are un efect benefic asupra corpului si este unul dintre secretele longevitatii.

3. Mananca mai putin si evita excesele! O alta regula de baza care previne imbatranirea are legatura cu cantitatea mare de alimente pe care suntem obisnuiti sa o consumam zilnic. Potrivit specialistilor, trebuie sa mancam mai putin si sa nu ne ridicam de la masa cu senzatia de prea plin. Portiile mai mici de mancare si lipsa exceselor culinare sunt primele reguli pe care trebuie sa le incluzi in viata ta ca sa previi imbatranirea prematura. 

4. Perioadele de post sunt esentiale pentru corp. Unele cercetari arata ca pana si cateva ore pe zi in care nu mananci nimic si ii oferi o pauza corpului sunt benefice pentru toate organele corpului. Prin urmare, nu uita ca la fel cum si tu ai nevoie de relaxare si pauza de la munca, tot asa au nevoie si organele din interiorul corpului tau. 

5. Exercitiile efectuate cu regularitate au un impact semnificativ asupra corpului, ele incetinind imbatranirea. 

O dieta hipercalorica bogata in zahar, carne rosie si grasimi nesanatoase precum margarina are un efect stresant asupra metabolismului, mareste riscul de obezitate si imbatraneste corpul.

Lipsa exercitiul fizic are un efect nociv asupra sanatatii in general.

Un consum mic de legume, fructe si cereale integrale si unul crescut de zahar, proteine animale si grasimi rele are un impact negativ asupra corpului.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum putem intarzia procesul de imbatranire