Cum putem calma durerea cauzata de hemoroizi

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru durere de la hemoroizi

Hemoroizii, una dintre cele mai intalnite probleme de sanatate, pot da sangerari, mancarimi, dureri si disconfort.

Hemoroizii sun definiti ca fiind vasele de sange de la nivelul anusului si rectului in stare dilatata si inflamate ce apar in urma exercitarii unei presiuni foarte mari mai ales in cazuri precum constipatie severa, sarcina, obezitate sau statul timp indelungat pe scaun. Hemoroizii pot fi localizati in ultimul segment al rectului, aici fiind mai greu de depistat si de tratat si externi in jurul anusului. 

Din pacate, netratati corespunzator sau la timp, hemoroizii pot avea si alte efecte asupra corpului tau, precum anemia datorata sangerarilor anale si astfel te vei confrunta cu alte simptome  dintre care mentionam  paloare, slabiciune, ameteala, ciclu menstrual neregulat, aritmii cardiace sau dureri in piept. Cauzele pot fi diverse de la o constipatie sau o diaree cronica, surplus de kilograme, ridicarea de greutati sau chiar si sexul anal. 

Potrivit healthline.com, exista si cazuri in care o data cu inaintarea in varsta apare o slabiciune la nivelul canalului anal sau al sfincterului si astfel hemoroizii sunt mai mult decat favorizati sa apara. in plus, si excesele pot contribui din plin la aceasta problema si aici ne referim bineinteles la alcool, tutun, cafea, sedentarism sau chiar si cazuri genetice.

La orice semn anormal pe care il observi este recomandat sa mergi la medicul de specialitate. O solutie temporara o reprezinta baile de sezut care te pot scapa de posibilele dureri, iritatii sau mancarimi si totodata contribuie la relaxarea sfincterului anal.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum putem calma durerea cauzata de hemoroizi