Cum procedam in caz de abces dentar

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 30, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru abces dentar

Abcesul dentar este o afectiune pe cat de frecventa pe atat de greu de suportat. Durerile destul de greu de suportat ii determina pe multi sa recurga la solutii total gresite. De aceea este bine sa stim inainte sa ne confruntam cu acesta problema ce inseamna abcesul si ce trebuie sa facem in acest caz.

Abcesul dentar reprezinta o acumulare de puroi la nivelul dintilor sau al gingiilor si apare de obicei in urma infectiei cu o bacterie.

Bacteriile traiesc in mediul oral, in placa dentara, produsa mai ales de resturile alimentare, saliva si alte bacterii din gura, care raman pe dinti si gingii. Atunci cand placa dentara se acumuleaza in exces, bacteriile se pot raspandi la nivelul tesutului moale, provocand abcese dentare.

Semnele ca suferiti de un abces dentar sunt: durerea in zona afectata, sensibilitatea la cald sau la rece si la lichide, gust amarui in gura, febra, slabiciune generala, trismusul (constrictia maxilarelor, pacientul nu isi poate desclesta gura), dificultati la inghitire, uneori chiar si probleme de somn.

Totusi, cel mai clar simptom este durerea puternica. Ea poate iradia spre ureche sau gat. Abcesul dentar se trateaza exclusiv de catre medicul stomatolog, insa pana ajungeti la cabinet puteti lua un tratament antiinflamator sau analgezic - ibuprofen, paracetamol sau aspirina.

in plus, va puteti feri de alimentele calde sau reci, sub nicio forma nu folositi ata dentara in zona afectata si recurgeti la o periuta de dinti mai moale.

sursa:jurnalul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum procedam in caz de abces dentar