Cum procedam ca sa nu transmitem gripa si virozele

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, April 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Este foarte neplacut sa fii racit: iti curge nasul, lacrimezi, stranuti. Mai mult, exista riscul sa dai mai departe raceala tuturor celor din casa sau din birou, iar atunci lucrurile devin neplacute pentru toti. Cand este in regula sa iesi din carantina casei tale? Pentru ca durata racelii e mai mica decat perioada in care esti contagios, e destul de greu sa iti dai seama cand e in regula sa fii iar in comunitate. Potrivit Healthline, daca ai o simpla raceala atunci esti contagios cu o zi, doua inainte de aparitia simptomelor (pentru ca nu poti vedea viitorul, lucrul asta nu e asa de folositor) si timp de doua saptamani dupa ce ai fost expus virusului.

Cand vine vorba de gripa, devii contagios cu o zi inaintea manifestarii simptomelor si incetezi a mai fi contagios la cinci, sapte zile de cand ai inceput sa fii bolnav. in privinta unui virus la stomas, e greu de spus cu cat timp inaintea manifestarii simptomelor esti contagios. insa ramai contagios pana la doua saptamani dupa ce ti-ai revenit. Luand in considerare gravitatea unui virus la stomac obisnuit, faptul ca esti destul de mult timp contagios reprezinta un pericol pentru cei din jurul tau.

Daca te afli in perioada in care inca esti contagios iata cateva sfaturi pe care le poti pune in aplicare pentru a-i proteja pe cei de langa tine:

Spala-te des pe maini cu apa calduta si sapun.
Avertizeaza-i pe ceilalti ca ai fost racit pentru ca si ei sa se spele pe maini.
Cand stranuti sau tusesti, pune cotul la gura, nu mana.
Ia in considerare ideea de a purta o masca chirurgicala.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum procedam ca sa nu transmitem gripa si virozele