Cum previ caderea parului primavara

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Zilele frumoase de primavara vin de multe ori la pachet cu o problema care nu ne lasa sa ne bucuram pe deplin de acest anotimp: caderea sezoniera a parului! Desi este absolut normal sa pierzi 80-100 fire de par pe azi, in anumite perioade numarul poate sa creasca semnificativ. Este bine de stiut ca atat caderea, cat si regenerarea parului sunt cauzate de fluctuatiile anotimpurilor. Primavara, parul devine subtire, fara vigoare. In plus, numarul de fire pierdute dupa o spalare creste. Firele din crestetul capului devin mai subtiri. Micile fluctuatii ale caderii parului datorate, de exemplu, schimbarilor de anotimp nu trebuie sa te ingrijoreze. In plus, situatia se poate rezolva cu ajutorul catorva mici schimbari in rutina ta de ingrijire.

Iata ce trebuie sa faci daca te confrunti cu acest fenomen!
Solutii pentru caderea sezoniera a parului
Caderea parului determinata de schimbarile anotimpurilor poate fi tratata cu succes cu ajutorul unor tratamente care targeteaza radacina afectata. Parul sanatos creste pe un scalp sanatos, unde vasele de sange sunt responsabile pentru furnizarea de nutrienti optimi la radacina firelor de par.

Sampon + masaj scalpului
Este important ca samponul pe care il folosesti sa ofere pregatirea ideala a scalpului pentru tratamente impotriva caderii parului. Un alt pas foarte important? Masajul scalpului. Maseaza scalpul cu miscari circulare pentru a accelera circulatia sanguina. In acest fel, scalpul elimina caldura si absoarbe mai bine substantele active din produs.

Mizeaza pe un ser pentru fortifiere instanta
Un par slabit a fost foarte mult timp lipsit de vitamine, lumina si protectie, astfel ca el va incepe sa cada la primele semne de agresiune. Stai departe de instrumentele de styling agresive si apeleaza la tratamente de regenerare si fortifiere.

Ai grija de parul tau si pe timpul noptii
Lupta impotriva caderii parului in fiecare moment. Noaptea este momentul optim de a lupta cu radicalii liberi, deoarece organismul este programat sa isi refaca fortele. Mizeaza pe un tratament leave-in cu actiune pe timpul noptii, ce reduce caderea parului generata de stresul oxidativ de la nivelul scalpului.

sursa: one.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cum previ caderea parului primavara